Így vadásznak ezek a különleges megjelenésű ragadozók.

A tűzhalak nagyon ügyes, nagyon hatékony vadászok. Míg nappal csak egy helyben vannak, esetleg lassan úszkálnak, az éj leple alatt elindulnak préda után. Óvatosan megközelítik a kisebb halakat, s szinte úgy szippantják fel azokat hatalmasra tátott szájukkal, mint egy porszívó. Ennek a videónak a lassított felvételein látszik igazán jól, pontosan mi is történik.

Dél-Kelet-Ázsiában vagy a Vörös-tengeren a búvárok által gyakran látott tűzhalak nem okoznak problémát: nem csak vadászok, hanem nagyobb ragadozók rájuk vadásznak. Ám a Karib-tengeren invzív fajnak számító állatoknak nincsenek természetes ellenségei, így a behurcolt, falánk ragadozók roppant gyorsan szaporodnak, és mindent felzabálnak.

Elsősorban a kisebb halakat, így ivadékokat tizedelik meg, amivel a korallzátonyok teljes élővilágára roppant negatív hatással vannak. Ezért aztán a karibi tűzhalakat irtják, ahogy csak lehet. Egyetlen éjszaka alatt számos kis halat szippantanak fel feneketlen gyomrukba, ami már az egész térséget bajba sor. Egyetlen behurcolt faj, és mégis ekkora bajt tud okozni.