Súlyos balesete után sem adta fel a lebénult férfi az álmát, hogy újra búvárkodhasson. Akaraterejének és az őt segítő barátok támogatásának köszönhetően pedig ismét a víz alá merülhetett.

A 49 esztendős brit Peter Lau tűzoltóként dolgozott Bradfordban. A világ életében aktív életet élő férfi kerékpárral indult túrázni, ám egy autóval ütközött, és sok csontja eltört, megsérült a tüdeje illetve csigolyái is. Egy  hónapon át mesterséges kómában tartották, majd hosszú ideig tartó ébresztés következett.

Lau ekkor szembesült vele, milyen következményei lettek a gerince megsérülésének. Mellkastól lefele lebénult, és hosszú rehabilitáció várt rá, amíg visszatérhetett otthonába. A létesítmények egyike egy medence volt, és itt is gyógytorna várt rá. Ám neki egészen más élményei is voltak a vízről: már negyedszázada egy BSAC búvárklub tagja, rendszeresen eljárt merülni a barátaival. Ekkor tűzte ki a célt: újból búvárkodni akart!

11 hónappal a baleset után engedélyezték számára az orvosai, hogy egy uszodában ismét merülhessen. A víz alatt vele voltak klubtársai, és mellette úszott a kezét fogva felesége is, így Lau nagyon meghatódott az élménytől. Természetesen a merülést is szinte újra kell tanulnia, de máris arról álmodozik, hogy talán visszatérhet a tengerbe. Mióta egyre több helyen készültek fel a fogyatékkal élő búvárok fogadására, ez meg is valósulhat.

Peter Lau példája sokak számára lehet inspiráló, mutatott rá a BSAC főtitkára, Mary Tetley: tökéletes példája annak, mennyire szenvedélyesen lehet szeretni a búvárkodást. Lau pedig már tervezget, át akarja alakíttatni régi búvárruháját, aztán pár gyakorlómerülés után egy tó mélyére készül klubtársaival, hogy újra formába lendüljön. Úgy fogalmaz, hogy egy ilyen szörnyű esemény megrázó ugyan, de nem úgy kell felfogni, vége az életnek- az megy tovább, csak máshogy. Aki képes és akar alkalmazkodni, kitartással, akaraterővel sikerrel is járhat.