Állítólag szovjet tengeralattjárók a víz alatt csaptak össze idegen lényekkel.

Úgy fest, minden napra van valami sztori, ami kis költségvetésű ijesztgetős filmek készítőinek fantáziáját is megmozgathatja. Ezúttal egy szerzőpáros könyvében szerepel a nagy leleplezés: Paul Stonehill és Philip Mantle állítja, titkos információkhoz jutottak, amelyekből kiderült, milyen ufókkal találkoztak a tenger mélyén a szovjetek.

Természetesen azt is közlik, az orosz vezetés mindent megtett azért, hogy ezek az esetek soha ne kerüljenek nyilvánosságra. Pedig állítólag a tengeralattjárók találkoztak azonosítatlan élőlényekkel, különleges járművekkel, ufókról vízbe engedett eszközökkel egyaránt.

A könyv szerint az idegen humanoidok három méter magasak, és a jéghideg vizekben látták őket Szibériában. Sőt, Gyemjanyenyko vezérőrnagy még figyelmeztetést is kiadott a haditengerészeknek, amikor 1982-ban több különös jelenséget is átéltek. 

Igazán filmre illő az a történet, ami szerint a szovjet katonai búvárok egyenesen foglyul akartak ejteni egy odalenn úszkáló idegen lényt. Ki hinné, de az ufó az ufonauták tipikus ruháját viselte: ezüstös szkafandert és gömb formájú sisakot. A hét szovjet búvár egy hálóval akarta csapdába ejteni az idegent, ám valami titokzatos erő a felszínre dobta a támadókat.

1965-ben pedig a Vörös-tengeren a Raduga nevű hajó mellett egy hatalmas tűzgömb emelkedett ki a vízből, nyilván nagy riadalmat okozva. A furcsa valami hatalmas ívet húzva 150 méterrel odébb merült alá újra, nagy csobbanással. Egy másik alkalommal pedig Domiszklovszki admirális figyelt meg egy 900 méter hosszú, a víz felett lebegő járművet a Csendes-óceánon, ami titokzatos eszközöket engedett a tengerbe, amiket aztán később begyűjtött. Jurij Beketov a Bermuda háromszögben járőrözött tengeralattjárójával, amikor a víz alatt 250 mérföldes sebességgel száguldó eszközöket figyeltek meg a szonárral.

Az egyik szerző szerint a szovjet vezetés mindent megtett a történetek elkendőzéséért. A szemtanúkat elhallgatatták, az információkat titkosították, így nem szivárgott ki semmi az USO (Unidentified Submersible Objects) észlelésekről. Ám az igazságot persze eltitkolni nem lehet, vélik ők- a tenger túl nagy és a mélység túlságosan ismeretlen, így az idegenek mindmáig ott rejtőzködhetnek.