A búvárfelszerelések gyártói egyre változatosabb színű dolgokat kínálnak.

Abban a szerencsében volt részem, hogy a héten el tudtam menni Düsseldorfba, a Boot kiállításra. Ez egész Európa egyik legnagyobb vízisport kiállítása, aminek igen komoly búvárrészlege is van. Egy teljes pavilont megtölt a sok gyártó, forgalmazó, a búvárfotós cégek, az utazásszervezők, és jelen szokott lenni az összes ország, ahol komolyan számítanak a búvárturistákra.

Pár napja írtam arról a trendről, hogy most egyre több színes felszerelés vásárolható. A búvárok színe többé nem a fekete: mindenféle feltűnő, izgalmas, divatos, vagy időnként már túl harsány búvármaszk, uszony vásárolható. Sőt, a technikai búvárok világába is "beszöktek" a színek.

Én mindig is támogattam azt, hogy ha valaki a saját ízlésének megfelelő dologra vágyik, akkor hadd kaphassa azt meg. Elég drága egy teljes búvárfelszerelés- akkor az legyen olyan, mint amilyenre vágyik az ember. De természetesen nem az én kedvemért nyúlnak a színekhez a gyártók. Meglehetősen kifinomultak már a felszerelések, csak attól nem fognak többet eladni, hogy valami apróságot fejlesztenek. Ám az új színek csábítóak, még azok is vásárolni fognak megint, akiknek egyébként semmi oka nincs felszerelést cserélni.

Ez bizony üzlet. Sőt: nagy üzlet. Követni kell a trendeket, és ha az egyik gyártó bedobja a piacra a pink és narancsszín uszonyokat és maszkokat, akkor jön a többi is. És persze aki ismeri a régebbi cuccokat, tudhatja, harminc éve ezek már nagyon menők voltak, csak aztán jött a fekete-kék korszak átmenetileg.

Hogy aztán mi lesz a következő irányvonal, és meddig tart a színek uralma, azt nem tudom. De az biztos, hogy aki valami egyedibbet akar vásárolni, az most óriási választékból válogathat, bármelyik márka is legyen a kedvence.