A pár napja történt fülöp-szigeteki földrengést a víz alatt is átélték.

A fővárostól, Manilától nem messze volt a rengés epicentruma, egészen pontosan Batangas közelében. Ez a környék a víz alatti látványosságairól híres ország egyik legfontosabb búvárparadicsoma, így aztán a délutáni órákban bekövetkező földmozgások idején is voltak emberek a mélyben.

A felvételen az látható, ahogy hirtelen megmozdulnak a kövek, és a semmitől felkavarodik az üledék homokja, és a búvárok zavartan nézik, mi történik. Nyilván odalenn különös hangokat, zajokat is hallani lehetett. 

Szerencsére a rengést nem követte szökőár, a búvároknak semmi baja nem lett. Elkezdődött a felszíni károk felmérése, és bíznak benne, hogy további földmozgás már nem követi ezeket. Pár nap múlva már újból víz alá merészkedtek a helyiek és a vendégek, és az első hírek szerint az élővilágban nem okozott nagy kárt a rengés. 

Ez a terület a földrengésveszélyes helyek közé tartozik, így egyelőre mindenki óvatosabb, mert általában több utórengés követi a nagyobb rengéseket. Ám csúcsszezon van, és jön az országban mindig nagy felhajtással járó húsvét, szóval az élet kis fennakadásokkal bár, de megy tovább.