Az amerikai katonai búvárok megadják a módját az új parancsnok beiktatásának: a mélyben zajlott le a ceremónia.

A Csendes-óceán térségében végeznek víz alatti felderítési, mentési, támadó feladatokat a hadsereg 7th Engineer Dive Detachment egységének tagjai. Robert J. Meyer százados parancsnoksága alatt vettek részt bevetésen a búvárkatonák Hawaiitól Alaszkán át Kambodzsáig, ám a parancsnokot két év után Troy F. Davidson százados váltja. 

Mint azt filmekben is láthattuk, az Egyesült Államok hadseregében az ilyen ünnepélyes ceremóniáknak megadják a módját. Megilleti a tisztelet a sikeresen szolgáló, jól helytálló katonát, és fegyelmezetten, az egység legjobb arcát mutatva üdvözlik az új parancsnokot is. Ezúttal úgy döntöttek, a parancsnokság jelképes átadását a víz alatt bonyolítják le egy medence mélyén. 

A régi és az új parancsnok mellett az egység egy tisztje és tiszthelyettese merült a víz alá, míg a többi katona, a barátok és a családtagok a felszínen várakoztak. Meyer százados köszönetet mondott a minden helyzetben jól dolgozó búvároknak. Utódja pedig egy régi búvárhagyományt felelevenítve, búvárfelszerelését levéve egy levegővel úszott át a medencén, hogy a felszínen átvegye a parancsnokságot, és üdvözölje a mostantól vele szolgáló katonákat.