No ilyen merülése biztos nagyon keveseknek akad: sátrak és lakóautók között búvárkodott néhány bevállalós ausztrál.

Persze senki nem vert fel sátrat a tenger fenekén. Queensland államban nagy port felkavaró természeti katasztrófa történt: a Rainbow Beach közelében gyakorlatilag egyben becsúszott a homokos part a tengerbe. Egy futballpályányi terület pár méteres mélységbe került, és mivel itt egy kemping állt, az ott található dolgok, így lakókocsi, terepjáró, sátrak is víz alá süllyedtek. A légifelvételek megdöbbentőek, egyértelműen látszik, ahogy eltűnt a félsziget egy darabja.

A lyukban eltűntek járművek, sátrak, felszerelési tárgyak, no meg természetesen a közelben levő fák is. Szerencsére egyetlen ember sem vesztette életét, de 140 főt ki kellett menteni a helyszínről. A hatóságok természetesen vizsgálják, lehet-e folytatása az omlásnak.

A hely veszélyessége miatt felhívták a búvárok figyelmét arra, ne merüljenek itt, maradjanak távol a víz alá süllyedt kempingtől. Egy helyi búvárbázis tulajdonosai viszont ennek ellenére lemerültek, hogy szétnézzenek, mi van odalenn. Mint Cheryl Maughan elmondta, meglehetősen barátságtalan viszonyok várták őket.

A videó nem adja vissza azt, milyen nehezen lehetett mozogni a sok, vízben levegő törmelék és bedőlt fa között, bármikor elakadhattak volna. Szerencsére nem volt nagy a mélység, és tudták mit csinálnak, de felszíni biztosítás nélkül amatőröknek életveszélyes lehet egy ilyen merülés.

A rövid videó persze nem ad átfogó képet a helyzetről, de mégis érdekes, hiszen ilyen körülmények között igen kevesen búvárkodnak. Igencsak kísérteties a helyszín a fákkal illetve a törmelékkel...