Becsapja a szemet a két vízréteg találkozása ezen a mexikói merülőhelyen.

A Yucatán-félsziget igazi búvárparadicsom, mert nem csak a tengerben vannak izgalmas merülőhelyek, a szárazföld számtalan kristálytiszta vízű barlangja is rengeteg embert vonz. A cenotéknak nevezett üregeket szent helyként tisztelték az őslakosok, manapság viszont a búvárok tekintenek rájuk áhítattal.

Az Angelita cenote különlegessége az, hogy a benne található sós- és édesvizet egy opálos réteg választja el. A sós víz sűrűsége nagyobb, így ez mélyebben van és nem keveredik az édesvízzel, ám a kétféle víz találkozásánál hidrogén-szulfid réteg alakult ki, ez pedig pont úgy néz ki, mintha egy folyó felett úszna a búvár.

A valóságban erről nincs szó, sőt, aki belemerül ebbe a "felszínbe", végül eléri a sós vizet is, ahol értelemszerűen sötétebb minden a fény útjában levő réteg miatt. Ráadásul az Angelitában ez a réteg nagyjából 30 méteres mélységben van, ami eleve nem kevés. Mindenesetre ennél sokkal különlegesebb, izgalmasabb merülési élményt elképzelni sem lehet- ismét egy példa rá, hogy a búvárkodás nem csak az élővilág miatt lehet lenyűgözően látványos.