Víz alatti kanyonban készített különleges felvételeket egy búvár.

Az annak idején Grúziaként ismert szovjet tagköztársaság már hosszú ideje önálló, és az utóbbi években a helyiek szeretnék, ha inkább Georgia néven hivatkoznának az országra. Azért a köznyelvben még jobban be tudjuk lőni, ha grúzokról beszélünk- Európa és Ázsia határán élő népcsoportról van szó, akiknek történelme több ezer éve nyúlik vissza. Azt éppenséggel nem lehetne mondani, hogy manapság tökéletes béke honolna a környéken, de errefelé sajnos mindig is megszokottak voltak a villongások.

Mindenesetre változatos tájakat felvonultató, igazán szép országról van szó. Noha van tengerpartja is, azért búvárparadicsomként kevesen ismerik. Ám változhat a kép, ha híre megy az olyan helyeknek, mint az Abasa folyó kanyonja. Georgia nyugati részén található ez a hegyekben eredő folyó, ami a víz felett is nagyon látványos helyeken halad át, ám odalenn is izgalmas.

Persze a világ más részein is vannak hasonló kanyonok, de ez a tiszta vízű folyó is nagyon jól néz ki. Az is eszembe jutott, hogy jó eséllyel nem nagyon találkozik búvárok seregével errefelé az, aki fotózni vagy videózni szeretne. Az másik kérdés, hogy esetleg búvárpalackot sem olyan könnyű szerezni, mint egy felkapott nyaralóhelyen- de valamit valamiért...

Szóval ebbe a kevesek által ismert folyóba nyújtanak bepillantást Viktor Ljaguskin remek felvételei. Nincs mese, jó kis kedvcsináló egy grúziai kiruccanáshoz!