A hírhedt töviskoronás csillagok gyakorlatilag letarolják a korallzátonyokat, ezért sok helyen küzdenek ellenük, irtják őket. Egy új drón önállóan azonosítja ezeket az állatokat, majd méreginjekcióval végez velük- kérdés, valóban szabadon lehet-e engedni a természetben ezeket a terminátorokat?

A töviskoronás csillagok kifejezetten látványos lények: számos tüske van a testükön. Noha nem mozognak túl gyorsan, a helyhez kötött korallpolipokhoz ez a sebesség is pont elegendő. A töviskoronások mennek, és felzabálnak minden egyes korallpolipot, ami az útjukba kerül. Gyakorlatileg teljesen el tudják pusztítani az élő korallzátonyt. 

Nem csoda hát, hogy különféle módszereket találtak ki az elpusztításukra. Ezek szinte mindegyike azon alapul, hogy a búvárok közvetlenül kutatták fel a káros tengeri csillagokat, és vagy a mélyben próbálták megölni azokat, vagy begyűjtötték őket. 

Az önműködő drónok elvileg folyamatosan működve kiválthatnák az emberi munkát. Egy alakfelismerő algoritmussal azonosítják a csillagokat, aztán megközelítik azokat, és mérget fecskendeznek beléjük.

Mindez nem hangzik rosszul, de valahogy az embernek nem lenne kedve a víz alatt egy mérgező tűvel felszerelt drón közelében úszkálni. Ám meglehet, a gyorsan szaporodó csillagok ellen mégis ezeket kell bevetni- aztán ha mindet eltüntetik, akkor nem lesz rájuk szükség, és másra nem jelenthetnek veszélyt.