A legendás óriáscápákkal találkozhatnak az évnek ebben a szakában az Egyesült Királyság és Írország bizonyos partszakaszain ezeknek az állatoknak a kedvelői. A közelmúltban Cork közelében készítettek látványos felvételt a méltóságteljesen úszkáló hatalmas cápákkal.

Noha talán ijesztő lehet elsőre a cápák óriásira tátott szája, valójában teljesen ártalmatlan fajról van szó: a nyitott szájon át beáramló vízből szűrik ki az élelmükként szolgáló planktonokat ezek az állatok. Azért úsznak a felszín közelében, mert itt tudnak a legjobban lakmározni ezek az akár 8-9 méteresre megnövő cápák.

Persze annyiban veszélyesek is lehetnek, hogy a gyorsan úszó óriáscápák egy uszonylegyintése simán kiüthetne egy embert. Így aztán még a csónakban ülők is kellő óvatosággal közelítenek hozzájuk: ezek a kajakok kisebbek, mint az állat. Szerencsére az óriáscápa nem agresszív, és nyugodtan elúszik az őt nem zavarók közelében, így a most már mindenki keze ügyében levő minikamerákkal nagyszerű felvételeket lehet róluk készíteni. A helyszín szintén Írország volt, Dingle mellett zajlott le az izgalmas találkozás.