Némelyik angyal nem szárnyakat, hanem búvárpalackot és uszonyokat hord. 

Németország északi részén, a Balti-tenger partján található Usedom sziget. A környéken élő lelkes hobbibúvár, az 51 esztendős Helge Laudel itt merült alá a napokban, miközben egy párocska toporgott idegesen a víz partján. Még egy óra sem telt bele, amikor a víz alól felbukkant a nap hőse, kezében az értékes iPhone 6 készülékkel. A telefon tulajdonosai, Stefanie és Andre Lohmann boldogan vették át azt- nem mintha a tengerbe esett iPhone javítható lenne, ám kártérítést a biztosítótól csak így kérhetnek.

A büszke Helge elmesélte, hogy nem véletlenül hívták pont ők a helyiek. A búvár ugyanis hosszú évek óta merül, és bármikor szívesen segít hasonló helyzetben- kulcscsomókat, hajócsavart is felhozott már, telefonból pedig ez volt a negyvenedik "trófeája"!

A helyzet az, hogy amióta állandóan a telefonunkkal babrálunk, internetezünk, fotózunk, sokkal gyakoribb az, hogy leejtjük az igencsak értékes készüléket. Vízparton pedig sokszor a legrosszabb forgatókönyv következik be: egyenesen a vízbe pottyan a telefon. a sós víz éri az elektronikát, már nem nagyon van mit tenni, de az édesvíz nem feltétlenül teszi tönkre a készüléket. Persze minél előbb ki kell halászni a tóból vagy folyóból, és ilyenkor jól jöhet egy búvár segítsége.

A leghasznosabb nyilván az lenne, ha egy picit óvatosabb lenne mindenki a méregdrága telefonnal a kézben, de amikor mindenkinek van mobilja, és mindenfélére is használjuk azt, illútió lenne azt várni, hogy hasonló eset nem fordul elő. De legalább ettől is kicsit kalandosabb lehet a merülés- valódi "kincsvadászat" lesz belőle...