Tegnap adták át a hazai búvárfotós bajnokság díjait- nem meglepő módon a képek többsége nem magyar vizekben készült, de azért vannak kivételek.

Előd László: Portyázók II (Hal felvételek I. díj, a verseny legjobb felvétele)

Minden alkalommal nagy kihívás a rendezők számára, hogy megszólítsák a búvárfotósok mezőnyét. Néhány verseny rendezésének a tapasztalatával a hátam mögött tudom, nem mindig egyszerű feladat az. Sokan visznek a víz alá kamerát, de kevesebben akarják megmérettetni magukat- ez talán világtendencia.

Rózsahegyi Levente: Naplemente citromcápákkal (Nagy látószögű felvételek I. díj)

Ám szerencsére azért mindig akadnak lelkes versenyzők, és az idei mezőnyben is akadt több figyelemre méltó felvétel. Ebben a kis válogatásban a győzteseket illetve számomra érdekes felvételeket adok közre, bízva abban, hogy a kívülállók számára is szép válogatást tudok nyújtani a víz alatti világ csodáiról.

Tökölyi Csaba: Tengeri toll porcellánrákja (Makro felvételek I. díj)

Apróság, de nekem nyilván fontos: kicsi, de összetartó közösség a mienk, szinte minden versenyző ismerősöm, barátom. Nem egy fotó olyan utazás során készült, ahol én is ott voltam, sőt, az egyik képen én magam vagyok a modell... Így aztán elfogult vagyok a résztvevőkkel, de vállalom a véleményem: idén is jó kis mezőny gyűlt össze, gratulálok minden versenyzőnek, és persze különösen a díjazottaknak!

ifj. Lőrincz Ferenc: Uszonyosúszás felszínen (Víz alatti sportágak felvételei I. díj)

Bálovics Sándor: Együtt (Új pályázók felvételei I. díj)

Fodor Gábor: Pihenés

ifj. Lőrincz Ferenc: Molnár János-barlang

Földi László: Körülöttem az élet

Maráczi László: Alien

Pohl András: Vacsoraidő

Tökölyi Csaba: A mélység titka

Előd László: Egy új nap kezdete

Fodor Gábor: Csillagok közt

A további képek a verseny hivatalos honlapján nézhetőek meg