Furcsa rekordot döntött egy indiai búvár.

Korán kapta a karácsonyi ajándékot két indiai barát: az egyik repülésben állított fel nemzeti rekordot, a másik pedig víz alatti kerékpározásban lett világcsúcstartó.

Számomra az utóbbi az érdekesebb, természetesen. A búvárbringázásról láttam már pár meglehetősen kínos videót, ugyanis sajnálatos módon a víz alatt az úszás sokkal hatékonyabb formája a haladásnak, mint a futás vagy a biciklizés. Nishant Patel talán alkalmasabb volt a legtöbb próbálkozónál, mert rutinos kerékpáros, downhill szakágban.

Egy edzés során, tavakon áttekerve jutott eszébe, víz alatt is lehetne biciklizni. Másfél évig készült medencében, hogy aztán a tengerben már ne legyen gond. A Bengáli-öbölben került sor a rekordkísérletre, méghozzá közel 33 méteres mélységben. 100 métert 6 perc 47 másodperc tett meg, ami jelzi, még egy jó kerékpárosnak sem kis feladat a felszínen jelentéktelen távolság letekerése. (Ami a videón inkább reménytelen küzdelemnek és kínlódásnak tűnik egy biciklit meglovagolva.)

Ez lett a rekordok nyilvántartója szerint a legmélyebb és leggyorsabb búvárbringázás. Persze, mint sok más csúcsnak, ennek sincs sok gyakorlati haszna, de azt elhiszem, hogy egy embernek kellemes érzés lehet ilyesfajta teljesítménnyel büszkélkedni- aztán visszatérni a szokásos hétköznapokhoz, de már rekorderként.