A Kajmán-szigetek egyik hotelje közelében búvárkodók meglepő felfedezést tettek: egy betontömböt vettek észre a mélyben, amiben egy fémrúd volt, azon pedig egy bilincs lógott. 

A hír eljutott a hatóságokhoz, akik nem sokkal később kiemelték a tengerből a betontömböt. Az látszott rajta, hogy elég régen a vízben lehet, a bilincs is megkopott. Hivatalos vizsgálat is indul, a bilincs típusából megállapítható, a helyi rendőrség által alkalmazott darabról van-e szó, netán külföldről származik.

Akár még az is lehet, hogy egy bűntény tárgyi bizonyítékára bukkantak a búvárok. Maffiafilmekből ismerjük azt a módszert, amikor az eltüntetni kívánt embereket betonhoz kötve dobják a mélybe, de a józan észnek ellentmondana, hogy a parthoz közel, sekély vízben dobták volna be az áldozatot. 

Más értelmes magyarázat viszont nem nagyon van, hiszen a kikötési pontok vagy építmények rögzítésének aligha megszokott módja a bilincs a tenger fenekén. Aztán persze ott van a másik megoldás: valaki roppant viccesnek találta azt, hogy bűnügyi helyszínt alakítson ki a mélyben. El is hiszem, hogy mennyire meglepődött az a turista, aki észrevette a nyomasztó betontömböt a bilinccsel... Mindenesetre ez megmagyarázná azt is, miért volt sekély vízben: azért, mert a morbid humorú elhelyezője abban bízott, itt könnyebben megtalálják.

Talán hamarosan megtudjuk majd, miért került a víz alá a bilincs a betontömbbel. Ha tényleg bűncselekményhez kötődik a tárgy, akkor majd nyomozás indul. Ám azért jegyezzük meg, a tenger mindig is sok tragédia helyszíne volt- elsüllyedt hajók, gyilkosságok áldozatainak nyughelye a mélység. Rengeteg roncsnál, ahol manapság búvárkodunk, emberek vesztek oda, és erre ritkán gondolunk...