Ez a barlangban merülő csapat örökítette meg azt a látványos jelenséget, ahogy a két eltérő tulajdonságú vízréteg között kialakul egy keskeny opálos, zavaros vízréteg.

Elsőre azt hinné az ember, hogy borzalmas viszonyok uralkodnak odalenn, semmit nem látni élesen, aztán ahogy a kamera az opálos réteg alá vagy fölé ér, hirtelen minden kitisztul. Felülről nézve a búvárokat úgy fest, mintha egy folyó lenne a víz alatt.

Persze ez az egész csak azért tud érvényesülni, mert annyira kristálytiszta a víz. Merültem már olyan helyen, ahol volt ilyen réteg, két különböző hőmérsékletű víz találkozásánál, de maradjunk annyiban, nem mindig ilyen izgalmas a látvány. Sőt, könnyen lehet reprodukálni a homályos látást, ha valaki leveszi a búvármaszkot a víz alatt. De ez azért valami egészen más élmény, és ez a film tényleg nagyon jól bemutatja, mitől lehet érdekes még ez a kis opálosság is.

Szóval a búvárkodásban az egyik "nagy tudomány", hogy vagy jó helyen kell merülni, vagy olyan dolgokban kell megtalálni az izgalmakat, amiket csak a víz alatt élhet meg az ember. Legendássá pedig azok az úti célok válnak, ahol mind a kettő együtt megvan...