San Franciscóban a rendőrség búvárai egy emberölés bizonyítékai miatt merültek alá, de mást is találtak a mélyben, ami után eljárást indíthattak.

Kathryn Steinle gyilkosság áldozata lett, és azt gyanították, a fegyvert a vízbe dobták. Így aztán a hatóság keresést indított, és a profi búvárok átfésülték a víz fenekét. Ez a fajta keresés nem egyszerű feladat, a rendőrség búvárai külön kiképzést is kapnak rá. Manapság a profik tényleg nagy eredményességgel képesek megtalálni a bizonyítékokat akár még a mélyben is, ezzel segítve a bűncselekmények megoldását. A pisztolyt is sikerült előkeríteni.

Nem csoda, hogy a hatóság nagy erőkkel nyomozott a gyilkosság ügyében. A 32 esztendős Kathryn Steinle megölésével egy illegális bevándorlót gyanúsítanak, akit az év elején engedtek ki a börtönből. A férfi azt állította, csak kipróbálta a fegyvert amit a móló alatt talált, és véletlenül találta el az édesapjával sétálgató áldozatot, ezért azt vallotta, nem bűnös. Mindenesetre az ügy felkorbácsolta az indulatokat, és ott is a bevándorlás kérdését állította fókuszba. Mindenki saját érveit hangoztatja az ügyben, és mivel közeledik az elnökválasztási kampány, több jól ismert politikus is fontosnak érezte, hogy megszólaljon. 

Ám egy másféle ügy elkövetőjét is lebuktatták a búvárok. A víz alatt találtak egy különös csomagot, amihez súlyt erősítettek, így nem lebegett a felszínre. Egy macska teteme volt a zsákban, és az állatot a chip segítségével sikerült azonosítani is. Tulajdonosát megkeresték és előállították. Mint kiderült, az állatot aznap dobta a vízbe, amikor a búvárok lemerültek. 

A még csak 2 éves Kazuma nevű macska gazdáját azzal vádolják, hogy állatkínzást követett el, mondta el Max Szabo, az ügyészi hivatal szóvivője. Ezt a bűncselekményt arrafelé igen komolyan veszik: 15 ezer dolláros óvadék fejében engedték el a férfi, aki nem vallotta magát bűnösnek.