Eltüntette a víz alól a látványosságnak szánt csontvázakat egy nagyobb figyelemre vágyó búvár.

A meglehetősen röhejes történet úgy indult, hogy egy arizonai búvár, Martin Scholl beszaladt a rendőrségre jelenteni, hogy két csontvázat talált a Colorado folyó mélyén. A hatóságok persze komolyan vették a bejelentést, kimentek- és dokumentálhatták, hogy valaki csak nagyon jópofa akart lenni. Természetesen csak iskolai szemléltető eszközökről volt szó, nem igazi csontvázakról, amiket ráadásul nyugágyba ültettek, még napszemüveget is tettek rájuk.

Mindenesetre a sztori gyorsan terjedt az interneten, és nem sokkal később kiderült, kinek jutott az eszébe az ötlet, hogy ezt a bizarr víz alatti jelenetet megrendezze. Természetesen csak viccről volt szó, de elég jól sikerült, mert meglehetősen sok búvár érkezett a helyszínre, hogy saját szemével nézhesse meg a partizó csontvázakat.

A "felfedező", Scholl nagy szívfájdalmára viszont az ő neve rendre kimaradt a hírekből. A helyi rendőrségre hivatkozott a legtöbb forrás, őt meg sem említve. Amikor az egyik televíziót számon kérte emiatt, azt a választ kapta, hogy a rendőrök nem voltak benne biztos, szeretne-e a csontvázak megtalálója megszólalni. Ki hitte volna, hogy ennyire vágyik a bulvárlapok figyelmére a búvár!

Ő pedig bosszúból úgy döntött, csak azért is bekerül a hírekbe. Ennek pedig egyszerű módját választotta: kivette a vízből a két csontvázat, akiket most otthon tárol a teraszán. Nem mondhatnám, hogy nemes cselekedetnek gondolom ezt a lépést, inkább kicsinyes dolog. Most mindenesetre megismerhette a nevét a búvárok közössége, de hogy pont így, az nem biztos, hogy szerencsés.

A helyi rendőrök elmondták, nem volt törvénybe ütköző a csontvázak felszínre hozatala, hiszen nem a köz tulajdonában álltak. Azért remélik, Scholl meggondolja magát, és visszaszolgáltatja azokat, amiket a tűzoltóság búvárai az eredeti helyére tehetnek vissza, gondosan rögzítve, és így még sok arrafelé merülő nézheti meg a morbid látványosságot.