37 év után került elő a tenger mélyéről egy elveszett jegygyűrű.

A víz alatti régészek találnak időnként egészen régi leleteket, tárgyakat a tenger fenekén. Ezek egykoron valakinek a személyes dolgai voltak, évszázadokkal ezelőtt élt emberekről mesélnek.

Ám az is egyfajta kutatás, amikor még él adott dolog tulajdonosa. Persze ebben még csak reménykedhetett egy spanyol búvároktató, Jessica Niso, amikor a víz alatt megtalált csillogó tárgyról kiderült, hogy egy jegygyűrű. Még a kézfogó dátumát is belevésték, egy keresztnévvel együtt.

A búvár ezek után megosztotta a felfedezés hírét, leírva, hogy egy 1979. februát 17-én házasságot kötött férfi jelentkezését várja, hogy visszaadja gyűrűjét- a keresztnevet nem írta le, így lehetett ellenőrizni, valóban az igazi tulajdonos jelentkezik.

Ám nem érdeklődött senki. Jessica újra feltette hát a sztorit, ezúttal képpel együtt. 78 ezer megosztás után több, mint 300 ember jelentkezett, de csak egyikük válasza volt helyes a keresztnevet illetően. (Ami azért sokat elmond arról, hogy nem csak jó szándékú emberek vannak...)

Augustin Aliaga volt az, aki Benidorm környékén úszva elvesztette a gyűrűt, alig öt hónappal a házasságkötés után. Természetesen óriási meglepetés volt számára a hír, hogy előkerült a gyűrű. Mivel a feleségének ugyanolyan gyűrűje van, fotóval is tudta igazolni, ő az igazi tulajdonos. Szerencsére a házasságuk a gyűrű nélkül is tartós maradt, így most együtt várják, hogy visszajuttassa azt számukra a szemfüles búvár.