A tenger mélyén fut az a fontos adatkábel, ami összeköti Ázsiát és Amerikát. A közelmúltban sérüléseket fedeztek fel rajta, és egy lyuk szinte elvágta Vietnamot a külvilágtól- legalábbis az internetet tekintve.

A sérülést Vietnam egyik tengerparti városának közelében fedezték fel. Az ilyen kábelek olyan nagy adatáramlásért felelnek, hogy komoly fennakadást okozhat egy-egy ilyen szakadás. Ráadásul a nagy mélység miatt egyáltalán nem egyszerű a javítás, akár hetekig is elhúzódhat. 

Már csak az a kérdés, ki az a rosszindulatú élőlény, aki blokkolja az információk szabad áramlását? Egy felvétel tanúbizonysága szerint a mélytengeri cápák azok, akik megkóstolják a lenn húzódó kábeleket. Persze rájönnek, hogy nem az ő fogukra való falat, de akkor már megtörténik a baj. A ragadozókat valószínűleg a kábelek környékén érzékelhető elektromágneses mező vonzza.

A megoldás egy "cápaálló" kevlár bevonat lehetne, hiszen manapság az az alternatíva már nem jöhet szóba, hogy esetleg egy rövid ideig hozzászokjunk az apróbb fennakadásokhoz...