Izlandra is jó lenne elmenni búvárkodni a karantén után.

Lezárások mindenfelé, és nem elég, hogy az országon belül mozgás korlátozott, külföldre sem utazhatunk csak úgy mostanában. Tervezgetni? Most? Őrültségnek tűnik, amikor a koronavírus dönt a menetrendről nem a légitársaságok. 

Álmodozni viszont lehet. Sőt, néha azt érzem, kötelező. Az egész korlátozásnak pont az az értelme, hogy minél előbb visszatérhessünk a normális élethez, nem pedig az, hogy így maradjon most már minden. Szóval gondolatban én lelkesen utazom, és még azok a tervek is szóba kerülnek, amik egyébként csak afféle kósza ötletek voltak. Mint például a merülés két kontinens között.

Erre Izlandon kínálkozik lehetőség, a Silfra nevű helyen. A víz rettentően hideg, a merülés meg drága. De egyszer ki lehet bírni ezt is, azt is. Én személy szerint egyébként nagyon szeretem az igazán tiszta vizet, és itt aztán az. Ez már önmagában vonzó. És az, hogy van egy pont, ahol egyszerre érinthetem Európát és Amerikát? Nem hangzik rosszul.

Ez a második videó azért remek, mert az elején szépen bemutatja, elmagyarázza, mitől is nagy szám ez a hely. És miért érdemes nem csak álmodozni róla, hanem tervezgetni is vele.