A USS Kittiwake roncsát a hajó fénykorát bemutató képekkel díszítették fel a süllyesztés ötödik évfordulójának tiszteletére.

roncs

A Kittiwake az amerikai haditengerészet kötelekébe tartozó 76 méter hosszú hajó volt, amit 2011-ben mesterséges zátonyként süllyesztettek el a Kajmán-szigetek közelében. Az alig 20 méteres mélységben nyugvó Kittiwake sok búvárt vonz, és viszonylagos fiatalsága ellenére a Karib-tenger legjobb roncsai közé számítják.

roncs

Manapság már nem csak turistákat lehet a hajó mellett látni, nagyon sok élőlény is otthonra talált itt. A Kittiwake erősen átalakult, ahogy a tenger dolgozott rajta. A helyi búvárok pedig úgy döntöttek, hogy megmutatják, milyen volt egykoron, amikor még aktív szolgálatban állt: vízhatlan képeket helyeztek el a roncs különböző pontjain, így mostantól a búvárok bepillanthanak a hajó múltjába is.

roncs

A Kajmán-szigeteken komoly szerepet játszó búvárturizmusban dolgozók azt várják, ez az élő múzeum sokaknak csinál kedvet a merüléshez, hiszen a Kittiwake maga lesz a műtárgy és a kiállítótér is egyben. 

roncs

roncs

roncs

roncs

roncs

roncs

(Képek: idivecayman.com)