A Spektrumon látható a Szudán víz alatti élővilágát bemutató film.

A Vörös-tengeren több ország osztozkodik. A rövidke izraeli és jordániai partszakasz mellett a búvárok leginkább Egyiptomba utaznak, a kalandvágyók Szudánba tartanak, míg a jövő egyik nagy dobása lehet ha Szaúd-Arábia is megnyitja kapuit a turisták előtt.

Egy kicsit mindenhol más a merülési élmény. Egészen északra, Eilat és Aqaba előtt kevésbé pompázatos a korallzátonyok élővilága, de a Sínai-félsziget csücskénél már igazán látványos a búvárkodás. De a rutinos búvárok szerint Szudán számít igazi paradicsomi helynek, ahol érintetlenebbek az élőhelyek és több a cápa, nagyobbak a halrajok.

Persze Szudán kevés átlagutazót vonz, így búvárhajóból is kevesebb járja ezeket a vizeket- nyilván ez is hozzájárul ahhoz, hogy nincs akkora nyomás a zátonyokon. A magyarok egy része viszont szívesen jár ide merülni, ha újdonságra vágyik, no meg arra a borzongásra, amit a cápás merülés jelent.

Egy közülük a már több színvonalas filmmel nevet szerző búvárfilmes, Sásdi Zsolt, akit egy merülés során még egy cápa is megsebesített, de ez sem tartja vissza a búvárkodástól. Több évnyi felvételből dolgozva készítette el legújabb, látványos alkotását, a Víz alatti vadon: Szudán című filmet, amit a Spektrum csatornán lehet megnézni. Legközelebb kedden délelőtt 9 órától látható.