Katonák szobraiból alakítanak ki merülőhelyet a Floridának.

Valamikor elegendő volt a mesterséges zátonyok kialakításánál, ha akármit a víz alá süllyesztettek. A búvárok minden ilyesmit megnéztek, élveztek. De manapság már egy kicsit más a helyzet, a mesterséges zátony-projektek is versengenek. Egyszerű betonalakzatok helyett izgalmas roncsok vagy komoly víz alatti tárlatok csalogatják a turistákat.

Szóval fontos, hogy legyen egy vezérvonal, egy téma, aminek kapcsán hatékonyabban lehet népszerűsíteni az új merülőhelyet. Kell is valami, amivel feltűnést lehet kelteni egy olyan környéken, mint a búvárkodást iparággá tevő Floridában. 

A számtalan búvárvonzó hellyel rendelkező állam nyugati partszakaszán találhat Pinellas County például pont egy azok közül a területek közül, ami éppenséggel nem számít búvárparadicsomnak. Ezen kívánnak változtatni úgy, hogy szoborparkot alakítanak ki a tenger mélyén.

A szobrokkal az amerikai hadseregben szolgáló katonák előtt is tisztelegni szeretnének. 24 életnagyságú alkotást nézhetnek majd meg a búvárok, s évek múltján láthatják azt is, hogy népesíti be a tenger a víz alatt őrt álló szakaszt. Az első tucat szobrot nyár végére akarják elhelyezni Sand Key Beach előtt, nagyjából 13 méteres mélységben. 

A projekt egyik megálmodója mesélt arról, hogy eleinte csak pár nagyobb tartály lett volna elhelyezve a tengerben, aztán rájöttek, ez kevés. A szoborpark kialakítása ugyan fél millió dollárba kerül, de hisznek benne, éves szinten ennek többszöröse, akár hét millió dollárnyi bevétel termelődhet a környéken az érdeklődő turistáknak, köszönhetően. Bizonyára bőven akadnak olyan amerikai búvárok, akik nem csak a merülést szeretik, hanem szívesen tisztelegnek ilyen formában is a hazájukat szolgáló nők és férfiak előtt.