Régi álmát teljesítette be egy politikától visszavonult maláj közéleti személyiség.

Rafidah Azizt hazájában afféle helyi vaslady-ként ismerték, mert a közgazdász végzettséggel rendelkező hölgy fiatalon a parlament tagja lett, majd több, mint két évtizeden át volt Malajzia kereskedelmi minisztere. Egészen 70 esztendős koráig, 2013-ig viselte a képviselői tisztséget.

Az egykori miniszter ma is aktív a közösségi oldalakon, és nemrég arról számolt be nagy örömmel, hogy régi vágya vált valóra. Egy türelmes oktatónak köszönhetően búvártanfolyamot végzett. Be is számolt a thaiföldi merülésekről, az elért mélységekről, a látott szépségekről. 

Az, hogy a hetvenes éveiben merül valaki, ma már nem számít extrém dolognak. Az mondjuk valamivel ritkább, hogy 73 évesen kezdjen bele a búvárkodásba, de ha megfelel a fizikai állapota, és a szabályokat betartva megy a víz alá, akkor nincs akadálya a dolognak ilyen életkorban sem.

És az átélt élmény éppen olyan fantasztikus lehet a mélyben, akár fiatal, akár idősebb kezdőről van szó. Csak egy kis elszántság kell hozzá és egy jó oktató: a búvárkodás világa mindenki előtt nyitva áll.