A víz alatt is érvényesítik a vallási előírásokat a Maldiv-szigeteken.

Jason deCaires Taylor egyike lett a legismertebb művészeknek az utóbbi években. A szobrász különleges területre specializálta magát: víz alatti szobrai Mexikóban, Lanzarote mellett és több más ország vizeinek mélyén megtalálhatóak. Izgalmas, látványos alkotások ezek, amelyeket csak búvárok nézhetnek meg- és érkeznek is a vendégek ezekre a merülőhelyekre nagyon sokan.

Így aztán nem csoda, hogy sok helyről kap felkérést a művész. A világban bőven akad ország ahol szívesen fogadnák a búvárturistákat, akiket lenyűgöznek a víz alatti szobrok. Természetesen az alkotó igyekszik valamiféle üzenetet is közvetíteni, tehát nem csak egymás mellé dobált alkotásokról van szó, hanem a helyhez illeszkedő művekről.

A Maldív-szigeteken is szerettek volna saját deCaires Taylor-alkotással büszkélkedni, és a Coralarium nevű projekt el is készült. Ám váratlan fordulatot vettek az események, amikor az ország elnöke bejelentette, hogy a muszlim vallással összeegyeztethetlen az embereket is ábrázoló alkotás, így azok megsemmisítéséről döntöttek. Abdulla Yameen szerint nagy volt a felháborodás, amikor a helyiek látták, milyen alkotás került volna a tenger mélyére.

A művész természetesen nagyon elkeseredett, amikor látta, hogy a hatóságok gyakorlatilag szétverték az alkotást. DeCaires Taylor szerint folyamatosak voltak az egyeztetések, de ezek ellenére megtörtént a rombolás. Úgy vélte, a projekt üzenete az lett volna, hogy az emberek és a tenger élővilága függnek egymástól- s az alkotás egy új élőhelyet teremtett volna. Ám ebből most már semmi nem fog megvalósulni, legalábbis nem az ő szobrainak köszönhetően.