Végre kiderült, ínyencfalatnak tartják-e az emberhúst a cápák.

Két belga tévés meglehetősen vakmerő vállalkozásba fogott bele. Saját maguk vállalták a kísérleti nyúl szerepét egy csapatnyi cápa közt a Bahamákon: vért adtak lemerülés előtt, és megnézték, a ragadozók mennyire jönnek lázba attól, ha az orruk előtt a vízbe engedik azt.

Nos, a válasz talán meglepő lehet, de a cápák nem különösebben váltak izgatottá. Ám amikor ellenpróbaként halak vérét engedték a tengerbe, gyorsan kiderült, hogy nagyon is reagálnak, ha valami számukra vonzó zsákmányban reménykednek. A búvárok pár perc után inkább el is hagyták a helyszínt, mert túlságosan agresszívnak látszottak az állatok.

Tanulság? A cápa sem bolond: arra az illatra reagál, ami a számára ismerős és vonzó. Azok a jelenetek, amikor a rémfilmekben egy csepp emberi vértől megőrülnek a ragadozók, kitalációk- ennyi. Mint ahogy általában azok a filmek nem a hitelességükről híresek. Természetesen a cápa is lehet veszélyes, és néha emberre támadnak, ám ez baleset, nem pedig annak a jele, hogy emberevők lennének...