Különös párkapcsolatban élnek ezek a jellegzetes zöld férgek.

A Bonellia viridis nevű lények nőnemű egyedei nagyjából 15 centisre nőnek meg. A tenger fenekén, kövek között élnek, az aljzaton található táplálékot fogyasztják. Sajátos, élénk zöld színűket azoknak a pigmenteknek köszönhetik, amelyek egyébként mérgezőek, és a kutatók jelenleg azt vizsgálják, fel lehet-e használni valamilyen gyógyszer alapanyagaként. 

A hímek viszont ehhez képest gyakorlatilag láthatatlanok: csak 1-3 milliméter hosszúságúak, és a nőstények testén belül élnek, magukban életképtelenek. Tulajdonképpen kizárólag szaporító szerveik vannak. Mondhatni, ha egy nőnemű Bonelliát látunk, akkor valahol ott kell lennie "a szívébe zárva" egy hímnek is.

Mellesleg a nem meghatározott nemű lárvák attól függően lesznek nő- vagy hímneműek, hogy amikor letelepednek a tenger fenekén, van-e a közelben nőstény. Ahol nincs, kifejlett példányként nőneműek lesznek, ám amelyek kapcsolatba kerülnek a nőstények zöld pigmentjével, hímmé fejlődnek ki, majd a párjuk testébe kerülnek.

Sajátos "házasság" ez, s így aztán amikor ezt az Ausztráliában készült videót megnézzük, eszünkbe juthat, a tenger mélyén sokkal több izgalmas történet van, mint amennyi a szemünkkel látható. Ha megismerjük ezeket, még egy elsőre nem túl bizalomgerjesztő lény felbukkanását is sokkal többre értékeljük.