Ha már nagyon hiányzik a búvárkodás, itt a vészmegoldás.

Telente, amikor itt Európában erősen beszűkülnek a búvárkodási lehetőségek, szokás vicces képekkel szórakoztatni egymást, kétségbeesésében hol merülnének az emberek. A fürdőkád tipikus helyszíne poénos képeknek- aki zuhanykabint választott, pórul járt.

A szerencsésebbeknek saját medencéje van, ami azért bővíti a lehetőségeket, legalábbis elméletben. Mert palackja és kompresszora azért már messze nincs mindenkinek. Egyébként is elég ingerszegény a környezet, a házi medencék ráadásul jellemzően nem is túl mélyek. Ha már klóros vízbe vágyik az ember, egyszerűbb oda menni, ahol palack is van, meg mélység is.

Egy nagyon okos arc azok segítségére sietett, akiknek nincs otthon medencéje, de úgy búvárkodnának egy jót otthon. Egy, jellemzően vízi mókára használt óriásgömb használatán fordított egy nagyot: ezt töltötte meg vízzel, hogy "merüljön". Alapos, részletes, és szerintem messze túl hosszú videót készített az élményeiről. (Az akció kb. a 6. perctől kezdődik.)

Konklúzió? Hát, nagyjából az, ami sejthető. Egy nagy műanyag gömbben merülni pont ilyen "izgalmas", mint ahogy azt bármelyikünk előre elképzelni. Talán csak annyi látványossága van, hogy az egyébként szárazon levő dolgokat vízrétegen keresztül látjuk. Micsoda mázli, hogy volt ember, aki kipróbálta helyettünk...