Valószínűleg a mitikus atlantiszi emberek voltak a világ legnagyobb építészei, mert folyamatosan találnak olyan dolgokat a víz alatt, amiről állítják, csakis ők emelhették azt.

Aki búvár és így kézenfekvő módon érdeklődik a tengermélyi felfedezések iránt, előbb-utóbb belefut ebbe az Atlantisz-témába. Van, amikor csak ráragasztanak ilyen címkét egyébként nagyjából ismert hátterű, de valami okból víz alá került romokra. Van brit atlantisz meg északi-tengeri atlantisz is, például. És vannak olyan furcsa dolgok, amiről egy-egy elmosódott szonárkép alapján gondolják, hogy csakis atlantiszi gyökerű építmény lehet.

Most például egy argentin "kutató", Marcelo Igazusta tette közzé, hogy Mexikótól nyugatra egy több, mint 10 kilométeres alapterületű piramist talált a szonárral. Ez persze nagyobb lenne mint a legnagyobb ismert egyiptomi vagy maja piramisok, azaz "nyilván" az atlantiszi civilizáció fejlettségét igazolná.

Pedig ha az ember megnézi, inkább csak egy kúpszerű képződményt lát, és ilyenből víz alatt és felett bőven akad, kicsi is, nagy is. Ha az atlantisziak emelték volna ezeket, mást se csináltak volna, csak kúpokat építenek. Ami érdekes hobbi- de hol vannak a házak, templomok, hatalmas középületek, amire picit nagyobb szükség lehetett volna, mint óriáskúpokra?

Szóval én majd akkor hiszem el, ha valódi városok romjait találnák meg, nem pedig pár olyan dolgot, amibe csak belemagyarázzák a dolgot. Ezek a sztorik nem Atlantiszról szólnak, hanem nagyon is mai világunkról, a szenzációhajhászásról...