Indonéziában a hadsereg is beszállt a környezetvédelem nemes ügyébe. Természetesen a legmagasabb helyről kapták ehhez a biztatást: maga az ország elnöke jelentette be büszkén, hogy az ország függetlenné válásának évfordulóját is korallzátonyok telepítésével ünnepelték.

Nagy ország, sok tengerpart, és ráadásul itt van a kerek, 70. évforduló is, tehát komoly célt tűztek ki maguk elé: egymillió korall telepítését akarták végrehajtani. Ez állítólag sikerült is. A búvárok Indonézia több pontján dolgoztak, így Ambon, Manado, Aceh partjai közelében is merültek. Összesen 51 helyszínen 100 hektárnyi korallzátonyt telepítettek.

Rá is fér az indonéz vizekre a gondoskodás, hiszen a túlhalászat, a környezetszennyezés sok kárt okozott a világszép korallzátonyokon. Azok épsége pedig gazdasági érdek az ország száára, hiszen a tenger sok turisták vonz, és még többet eltart, akik nap, mint nap a tenger gyümölcseit fogyasztják. 

A zátonyok újratelepítésére nem lenne nagy szükség, ha megóvnák a már most is létező élőhelyeket. Ám ha már megtörtént a baj, ez a fajta beavatkozás a természetbe éppenséggel hasznos is lehet. Az ilyen akcióknak ezzel együtt sem az a legfontosabb célja, hogy elvégezzék a korallok építő munkáját- ehhez több száz búvár is kevés lenne. Inkább arról szól a történet, hogy így is felhívják mindenki figyelmét erre a létező problémára, és tudatosulhat helyiekben, turistákban is, hogy a tengert és élőlényeit óvni, védeni kell.