Egy jótékonykodó búvármodell különös módon akarja felhívni a figyelmet az általa fontosnak tartott célokra.

Búvárkörökben úgy tartják, igazi búvár nem nagyon sétátgat búvárfelszerelésben. Egyrészt kényelmetlen, másrészt balesetveszélyes, harmadrészt pedig nincs semmi értelme.

Erre cáfolna rá Charley Williams, aki 3 kilométert gyalogolna szülővárosában, Chichesterben. A komoly búvárvégzettséggel, hivatásos oktató címmel rendelkező ifjú hölgy a búvárok szépségversenyének, a Miss Scuba UK-nak volt a döntőse 2017-ben. Nem csak afféle modell, akire ráaggattak egy cuccot, hanem aktívan merül, és ez mindenképpen pozitívum.

Emiatt aztán hitelesebb az is, hogy jó célja van a figyelemfelhívó akcióval. Szeretné a búvárkodást is népszerűsíteni ezen a rendhagyó módon a "szárazföldiek" körében, és pénzt is gyűjtene jótékony célra. Több szervezet között osztaná meg a bevételt, van köztük környezetvédelmi illetve beteg embereket támogató alapítvány is. A vélhetően sokakat érdeklő búvárcuccos séta után lenne egy fórum, ahol mesélhet is ezekről a szervezetekről.

Bevallom, a sok öntelt, inkább csak saját szórakozásukat, kalandjaikat finanszíroztató pénzgyűjtő után pozitív jelenség Charley ötlete. Nem azzal akar pénzt gyűjteni, hogy figyelemfelkeltésül végre akar hajtani 500 merülést a világ legizgalmasabb pontjain az adományozók támogatásából, gyakorlatilag semmibe kerül a jópofa akciója.

Az angoloknál az ilyesminek jó hagyományai vannak, például kis búvárklubok rendeznek otthoni medencéjükben maratoni merüléseket vagy szerveznek környezetvédelmi akciókat. Szimpatikus és remélhetően eredményes is az ilyen gyűjtés, és bármennyi pénz jön be, annak tekintélyes részét nem viszi el az ötletgazda saját bulijához szükséges pénz.

Ha valaki szeretne többet megtudni Charley-ról és céljairól, a crowdfunding oldalán olvashat többet róla.