Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A merülőtárs: Tom Cruise

A kaszkadőrök helyett általában maga az amerikai sztár szerepel filmjei akciódús jeleneteiben, és mivel a Mission: Impossible soron következő folytatásában merülnie is kell, Tom Cruise a forgatási szünetben elment búvárkodni egy kicsit.

A Kajmán-szigeteken nyaralva fizetett be pár merülésre, és nyilván a többi turista meghökkenve fedezte fel az ismerős arcot a fedélzeten. Ám a beszámolók szerint vidám hangulatban telt az idő, a közvetlen hollywoodi sztárral még jól el is viccelődött a búvárhajó kapitánya, aki egy Top Gun sapkát választott a jeles vendég tiszteletére.

híresség

Az 52 éves Cruise már az ötödik epizódját forgatja a világszerte sikeres akciófilm-sorozatnak. A szuperügynököt alakító színész számtalan pörgős jelenetben szerepelt már a forgatások során, ezúttal lesz víz alatti akció is. Cruise mellett több sztár is szerepel az év végén mozikba kerülő filmben, játszik benne Paula Patton, Jeremy Renner, Simon Pegg vagy Alec Baldwin.

Színésztársai már tudják jól, Cruise minden vagányságban benne van. Emily Blunt elmondása szerint egyszer Dubajban felülhettek a világ leggyorsabb hullámvasútjára, ami 4,9 másodperc alatt gyorsul 240-ra. Ám senki nem sikoltozott, mindenki szimplán halálra rémült- kivéve Cruise-t, aki azt mondta, ez így nem kihívás, legközelebb csináljuk biztonsági öv nélkül... A Dubajban töltött időt is kihasználta merülésre Cruise, egy helyi akváriumban nézett szét a cápák közt.

híresség

Kiderül, a filmben lesz-e majd merülőtársa a színésznek a kollegái közül, de a Kajmán-szigeteken vele búvárkodóknak már lehet egy nagyon értékes bejegyzésük a merülési naplójukban.

0 Tovább

Szépségversenyzők búvárcuccban

Léteznek mindenféle szépségversenyek, naná, hogy a búvárok sem maradhatnak ki a jóból. Olvastam már ilyen kezdeményezésekről, de legutóbbiról elég sok információt találtam, így aztán van miről elmélkednem.

A Miss Scuba International nyilván alapvetően olyan, mint a többi szépségverseny. A lányok fiatalok, csinosak, szívesen pózolnak fürdőruhában, és a személyes bemutatkozáskor elmondják, szeretik a gyerekeket, és nagyon fontos számukra a világbéke. De ha igazi búvárok, akkor van, ami fontosabb: hogy legyen elég levegő a palackban. Elvileg itt ez a helyzet, mert a lányok nem csak modellkednek a búvárfelszerelésben, merülésre is van lehetőség.

Azt hiszem, elég sok szépségversenyző számára komoly motiváció az, hogy utazhat, világot láthat, és még díjakat is nyer pusztán azért, mert egy zsűri szerint kellően vonzó. Lehet arról töprengeni, lealacsonyító-e egy ilyen verseny, ám mivel itt felnőtt emberek jelentkeznek, mindenki maga dönti el, mit szeretne. Ez is egy módja az érvényesülésnek... Talán furán hangzik, de létezik búvármodellkedés, a hivatásos fotósok szeretnek ügyesen merülő és a búvárcuccban kellően dekoratív hölgyekkel dolgozni. Ők szerepelnek a felszerelésgyártók katalógusaiban vagy a magazinok látványos, utazásra csábító víz alatti képein is. 

Szóval egy ilyen verseny akár egy kis karriert is beindíthat. De csodát azért nem kell várni, szó sincs dollármilliókról, luxuspartikról. Cserébe viszont itt nem a pezsgő számít plusz juttatásnak, hanem a búvárkodás lehetősége. Bizonyára van, akit ez sokkal jobban motivál is.

A győztes, a 24 esztendős amerikai Tabitha Lipkin például biztos ilyen lány, állítólag ez volt az első szépségverseny, amin részt vett. Búvárkodni viszont még 2010-ben elkezdett, tehát nem a verseny kedvéért vette fel a békatalpat. Sőt, kifejezetten elmélyült a tenger élővilágának védelmében is, nagyon fontosnak tartja ezt az ügyet. A hölgyeket pedig arra biztatja, kövessék példáját, merüljenek és élvezzék a búvárkodást. A második helyen egy thaiföldi versenyző, Cattaleya Schulze végzett, a dobogó harmadik fokára pedig Amber Ryan Marie Gambe állhatott Írországból. Ám azt hiszem a mezőnyt elnézve, hogy a döntő 14 versenyzőjéből bárki nagyon népszerű lenne egy búvárhajón...

0 Tovább

Anyaggyűjtés a Bermudákon

Patricia Cornwell, a bestsellerszerző szenvedélyes búvár, és új regényéhez a Bermudák mélyén gyűjtött élményanyagot.

búvár híresség

Cornwell annak idején újságoknál kezdte a karrierjét, majd a törvényszéki orvosi intézetben dolgozott éveken át. Nem meglepő módon legismertebb regényhőse Kay Scarpetta, aki igaszságügyi orvosi szakértőként derít fel furmányos bűncselekményeket. Scarpetta már közel két tucat Cornwell-regényben tűnt fel, és jelentős szerepe van abban, hogy a szerző műveiből eddig nagyjából 100 millió(!) fogyott.

búvár híresség

Ahogy főhőse, úgy maga Cornwell is lelkes búvár. Már hosszú ideje merül, rutinos búvárként pedig kedvenc helye is van: Bermuda. Nagyon szereti a roncsokat, és elmondása szerint csak azt fájlalja, hogy merülés közben nem tud jegyzetelni. Mindenesetre a mélyben megélt dolgokra bármikor tud alapozni, és anyaggyűjtési céllal is szívesen merüli a bermudai hajómaradványoknál- ott pedig bőven akad ilyesmi a több száz évestől az egészen modernig.

búvár híresség

A legújabb, pár napja megjelent Scarpetta-regényben is egy roncsnál kell vizsgálódnia egy bűnügy miatt az orvosszakértőnek. Igaz, a helyszín Florida, de a lényeg ugyanaz. Vélhetően a Flesh and Blood címet kapott kötet is nagy siker lesz majd, és a szerző maga állt modellt a reklámokhoz búvárruhában. Ha belegondolunk, hogy Patricia Cornwell az idén tartotta be az 58. életévét, igazán jó formában van- úgy fest, a búvárkodás fiatalon tartja az embert...

búvár híresség

0 Tovább

Egy búvárkodó szupermodell

Lauren Hutton több szempontból volt úttörő: ő volt az egyik első szupermodell, és ő a búvárkodó celebek közül is az elsők közé tartozott. Lauren 1943 novemberében született, tehát hamarosan betölti a 71. életévét, de a hatvanas években nagyon nagy sztár volt. A Vogue címlapján 28 alkalommal szerepelt, ami sokat elmond arról, mekkora névnek számított a divatszakmában.

híresség

Meglehet, akkoriban más légkör vette körül a fiatal modelleket, mert nem drogos ügyeiről olvastam azokból az évekből, hanem azt, hogy 1965-ben kezdett el búvárkodni Cozumelen. Akkoriban ez a mexikói sziget még alig ismert helynek számított, manapság viszont az egész Karib-tenger egyik legismertebb búvár úti célja. 

híresség

Sok más híreséggel szemben, akit egyszer lefotóznak búvárcuccban aztán többet víz közelébe sem megy, Lauren folytatta a merülést, és elmondása szerint számtalan fantasztikus élményt szerzett. A nyolcvanas évek elején az akkor még szinte teljesen felfedezetlen Pápua Új-Guineában merült, a kilencvenes évekből szép emlékei vannak egy Fijire szervezett búvárszafariról. Nagy pillanatként élte át a cetcápákkal, bálnákkal történő csodálatos találkozásokat is.

híresség

És persze mint minden búvárnak, neki is akadt ijesztőbb élménye. Vanuatun a USS Coolidge roncsában tévedt el, míg a Truk lagúnában egy japán Zero vadászgép roncsában volt túl merész, és be is akadt a pilótafülkében. De higgadtsággal és merülőtársi segítséggel természetesen megoldotta ezeket a helyzeteket- és tanult belőlük.

Mint ahogy sok más búvár, ő is lelkes környezetvédő. Ám a napjainkban is modellkedő, immár szépkorúnak tekinthető Lauren Hutton viszont elég híres ahhoz, hogy sokan odafigyeljenek a szavára. Talán neki is lehet szerepe abban, hogy mind többen aggódni kezdtek a tengerért, ami számtalan élménnyel ajándékozhat meg, és persze milliónyi embert tart el, ám ha nem figyelünk rá oda, rettentő sok kárt okozhatunk az élővilágában.

híresség

A több évtizede lekesen búvárkodó Lauren emellett a víz alatt még kisebbségben levő hölgyeket is búvárkodásra biztatja. Azt javasolja, hogy a barátnők közösen szervezzenek tengerparti nyaralást egy nyugis helyre, először egy kis sznorizással, aztán sekély merülésekkel kapjanak rá a kaland ízére- ha nincs nyomás és megfelelési kényszer, sokkal könnyebben bele lehet szeretni ebbe a hobbiba. Bár mostanában már bőven akadnak búvárkodó lányok, barátnők, feleségek, azért kellett az elfogadottságukhoz az, hogy az egykori szupermodellhez hasonló vagány csajok bebizonyítsák, a merülés nem csak a férfiaknak való.

híresség

0 Tovább

Kesha és a cápák

Újabb híresség állt be azok sorába, akik belekóstoltak a búvárkodásba a tenger legismertebb ragadozóinak társaságában. Megmondom őszintén, nem követem szorgalmasan az ifjú énekesnő munkásságát, akinek dollárjel volt egy ideig a nevében, de biztos lenne olyan slágere, aminek hallattán azt mondanám: "aha, hát akkor ő az!" (Aztán el is végeztem a házi feladatot, találtam valami dalt amiben Pitbull is ott van, és látták vagy 400 millióan a YouTube-on, szóval nem akárkiról beszélünk. Ráadásul magyar származású...)

A celebek cápák közé vetése nem új dolog, ennek mindig megvan a maga romantikája. Igazi szenzáció az lenne, ha egy modellnek a fenekébe is beleharapna valamelyik jószág, de a cápák azért egyáltalán nem olyan agresszívak. Ettől függetlenül be lehet tőlük ijedni, ami valahol normális is, nekem is felmegy a pulzusom, ha felbukkan egy. Minek tagadnám? Ez van, emberek vagyunk.

És valahol még a dollárjeles Ke$ha is az, sőt, leginkább itt, a cápáktól karnyújtásnyira válik nagyon is átlagos emberi lénnyé. Úgy fogalmazott a kaland kapcsán, hogy egyszerűen attól rémisztő, mennyire valóságos ez az egész élmény. Testközelségben lenni a cápákkal, a lényekkel, amelyekről annyi legenda és híresztelés forog közszájon, amik rémfilmek tucatnyaiban kapták a "rosszfiúk" szerepét, és amik eközben veszélyeztetett állatnak számítanak a túlhalászat miatt... A cápa-mítosz igazán összetett jelenség. És köztük azért mind sebezhetőek vagyunk, teljesen mindegy, a felszínen ki mennyire sikeres és gazdag, és a többségünk mégis elégedettséget érez a velük való merülés után.

Szóval a búvárkodás erősen demokratizál- amikor a víz alatt vagyunk. Az egy másik kérdés, kinek van esélye elutazni a Bahamákra, hogy merülhessen a cápákkal. Stuart Cove híres búvárbázisa igazi mágnes a tévések és filmesek számára, Ke$ha is velük búvárkodott. Hozzá vannak szokva a szórakoztatóiparban profi, de víz alatt amatőr vendégekhez, és a cápákhoz is nagyon értenek, az élmény biztonságos és garantált. Olyan profik, már-már celebek ők a saját területükön, mint amennyira azok a bulvárfaktort tökéletesen kihasználó tévések.

A végeredmény egy műsor, amin lehet nézőként ijedezni vagy elgondolkodni, de azért nem esnék túlzásokba, nyilván rajtam kívül senki nem töpreng el, az ifjú énekesnő milyen félelmeivel szembesül. Az MTV-n megy ez a sorozat, aminek a címe My Crazy Beautiful Life, tehát mélyfilozófiát nem nagyon lehet tőle várni. Végülis, kinek hiányzik? A cápa csak egy ragadozó természetes közegében, a palackkal lemerülő ember meg egy látogató a mélyben. A találkozás izgalmas, mégis az a normális, ha nem történik semmi durva a felszín alatt. Csak mi csinálunk nagy ügyet belőle...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

0 Tovább

Sztárszakácsok búvárcuccban

Több, a tévéből ismert séf meglepően aktív, ha a tengerben kell kalandozni. Heston Blumenthalt is láttuk már tengeri uborkát gyűjteni, de Gordon Ramsay több búvárkalandja szintén felbukkant már különféle műsorokban. A témában a leginkább elkötelezettebbnek viszont Hugh Fearnley-Whittingstall tűnik, aki a halas ételek készítésének szakértője mellett roppant harcos tengervédőnek számít.

Elsőre bizonyára furcsának tűnhet az összefüggés: miért kéne egy szakácsnak merülnie? Nos, egyrészt azzal magyarázhatóak ezek a jelenetek a műsorokban, mert a tengeri gyümölcseinél különös fontosságú a frissesség, és mi lehet annál frissebb, mint amit épp akkor hozott ki valaki a vízből? Másrészt sok, a víz alól származó ínyencség begyűjtési módja önmagában is izgalmas, jó sztori kézzel kagylót gyűjteni, összevetve mondjuk a nagyüzemi sertéstenyésztéssel.

híresség környezetvédelem

A harmadik tényező pedig maga a tengerek túlzott kizsigerelése. A sztárszakácsok a maguk módján igyekeznek kezelni a problémát: a nagyon divatos, nagyon népszerű, ezért szinte kizárólagosan fogott halak helyett más, szintén élvezetesen elkészíthető fogásokat mutatnak be. Ha csökkenne az igény a szusi és a cápauszony-leves iránt, az ezek alapanyagául szolgáló fajokat sem fenyegetné a túlhalászás. Így hát józan ötletnek látszik az alternatívák kínálása- nyilván számunkra ez azért nem annyira érthető, mert nem tengerparti ország lakóiként számunkra az egész halászat nem annyira izgalmas téma. Pedig minket is érint ám, mennyire egészségesek tengereink! A műsoraiban eleve lendületesnek tűnő Gordon Ramsay egyszer még a cápahalászok nyomába is eredt, állítólag némi kockázatot is vállalva ezzel, ugyanis az illegálisan dolgozók nem szeretik a kíváncsiskodókat.

Aki kíváncsi rá, mit tud tenni a kereskedelmi célú halászat, és milyen idióta szabályozások okoznak kárt az európai vizeken, annak feltétlenül javaslom Hugh kapcsolódó műsorait. Az egyik ilyen gyakorlat a "selejtezés", amikor a kvótán felüli, felesleges fogást, azaz a már élettelen halakat a partra érés előtt visszadobálják a vízbe a halászok. Értelmetlen, pazarló megoldás, miközben rengeteg ember éhezik világszerte, és Hugh az ez ellen indított Fish Fight nevű kampány arcaként sokat lobbizott az eltörléséért- és ami a legszebb, sikerrel is járt!

híresség környezetvédelem

Ám Hugh nem állt le. A sorozat folytatása (nálunk River Cottage - Én a halakkal vagyok címmel látható) azt mutatja be, ahogy Hugh a tengereken kalandozva igyekszik bemutatni káros és fenntartható halászati módszereket. Megismerhetjük belőle, mit jelent az élővilág számára egy védett övezet, mit tesznek a vonóhálók a tengerfenékkel, milyen amikor robbanóanyaggal halásznak a trópusi korallzátonyokon és így tovább. Hugh maga is a víz alá merül, hogy saját szemével győződjön meg a pusztításról vagy a védelem sikeréről.

híresség környezetvédelem

Azt kell mondjam, búvárszemmel néha kissé esetlennek látszik a mozgása, de nem ez a lényeg. A fontos az, hogy műsoraival igyekszik felhívni a figyelmét a problémára, és az, hogy európai szinten már sikerült változást elérni, rengeteg támogatót szerezni hírességek és átlagemberek között, feltétlenül megsüvegelendő. A magam részéről sok sikert kívánok neki a további harc során, mert a tenger képes ellátni rengeteg embert élelemmel, de hosszú távon teljesen tönkre is tehetjük, ha nem sikerül fenntarthatóvá tenni a halászatot. A feladat nem egyszerű, de van olyan szép kihívás, mint egy Michelin-csillagos fogást kreálni...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

0 Tovább

Színésznő és búvárlegenda

Zale Parry a búvárkodás hőskorában igazolta, hogy a hölgyek nem csak bájos kellékek a marcona férfiak mellett. Régebben írtam több olyan nőről, aki beírta magát a búvárkodás történetébe. Ekkor már említést tettem Zale Parry-ről, de azt hiszem, megérdemli, hogy hosszabban szóljak róla.

híresség film búvár retró történelem

Olyan előfordul, hogy egy színész elég bevállalós, és maga szerepel az akciójelenetekben is, kifejezetten kéri, hogy ne helyettesítse őt kaszkadőr. Ám az ritkább, hogy valaki csak dublőrként dolgozik, míg valaki fel nem figyel rá, és színészként is beválogatja a filmbe. Hölgyekkel az ilyesmi pedig végképp nem gyakori, hiszen jelentős részüknél a külső adottságok a döntőek, nem az ügyesség.

híresség film búvár retró történelem

Zale Parry gyerekkorában tanult meg úszni, és a tenger szerelmese maradt. A múlt század negyvenes éveinek végén már búvárkodott, és vélhetően elismerték a képességeit, mert hamarosan búvárfelszerelések tesztelésével bízták meg. 1954-ben a nők mélységi rekordját döntötte meg, amikor közel 64 méterre merült- állítólag azért állt meg ott, mert elérte a tenger fenekét. Rekompressziós kamrát épített társával, és ahogy egyre népszerűbbé vált a búvárkodás, azért kampányolt, hogy minden helyen legyen elérhető a keszonbetegség kezelésében elengedhetetlen kamra.

híresség film búvár retró történelem

A víz alatt profin mozgó Zale hamarosan filmekben kapott munkát mint dublőr és kaszkadőr. A fordulatot a Sea Hunt című sorozat jelentette: a tengerentúlon legendás kalandsorozat 1958 és 1962 között futott, és számtalan ember kapott kedvet általa a búvárkodáshoz. Az epizódokban rengeteg kalandba keveredett a főszereplő, Lloyd Bridges, akinek igen gyakran volt hölgy partnere a merülések során is.

híresség film búvár retró történelem

Az akkor már rutinos Zale Parry nem csak a színésznőket helyettesítette a víz alatti jelenetekben, de oktatóként ő volt az egyik trénere a főszereplő színésznek is. Ráadásul, noha nem volt színészi gyakorlata, több részben valódi színészi feladatot is bíztak rá- és nyilván ezekben az epizódokban nem kellett külön kaszkadőrt sem szerződtetni. A sorozat első két szezonjában több különböző karaktert bíztak rá, arca ekkor vált ismertté a nagyközönség számára.

híresség film búvár retró történelem

A Sea Hunt után is aktív maradt, folyamatosan népszerűsítette a kedvtelési búvárkodás, a hölgyek közül sokan az ő példáját látva kezdtek el merülni. Korábban azért inkább férfias hobbinak számított a búvárkodás, ami ma már teljesen nyitott mind a két nem tagjai számára, és ez jelentős részben köszönhető a hőskor vakmerő és nagyon ügyes búvárlányainak. Ők voltak azok akik bizonyították, minden szempontból méltó partnerek lehetnek a nők a tenger mélyén.

Erre jó példa volt, amikor Zale-t beválogatták az Underwater Warrior című filmbe, és forgatás előtt egy haditengerészeti bázison kellett bemutatnia, mennyire mozog jól a vízben. Az ott levő tiszt azt mondta, ha képes egy levegővel leúszni 25 láb mélységig, akkor átment a vizsgán- Zale 60 láb (több, mint 18 méter) mélységre jutott, ami akkoriban a haditengerészet profi búvárainak volt a megszabott szint. Az első nő volt, aki teljesítette ezt!

híresség film búvár retró történelem

Zale Parry úttörője volt a víz alatti fotózásnak is, és a merüléstől soha nem szakadt el, évtizedekkel később is rendszeresen tengerre szállt. Tevékenységét több kitüntetéssel ismerte el a búvártársadalom- itt az ideje, hogy nálunk is szélesebb körben megismerjék a nevét.

híresség film búvár retró történelem

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

híresség film búvár retró történelem

0 Tovább

A Playboy-villa búvárlányai

Az a jó a sok tévécsatornában, hogy az ember kapcsolgatás közben belefuthat érdekes műsorokba. Vagy ha nem érdekesekbe, akkor meghökkentőekbe: egyszer három szőke csaj első víz alatti bénázásaira figyeltem fel, ám meglepve tapasztaltam, hogy a medence partján feltűnt egy öreg fickó, aki őket figyelte. Atyaisten, mit keres itt Hugh Hefner?!?

búvár híresség

Gyorsan kiderült, a Playboy-villában játszódó reality egyik epizódját a búvárkodásnak szentelték. Hefner "lányai", Holly, Kendra és Bridget persze a sorozatban mindig nagyon szőkék, és ez a merüléssel való ismerkedés során is így volt. Először a villa medencéjében búvárkodtak oktatójuk kíséretében, és már akkor meglepte őket, miféle "kincsek" vannak a felszín alatt- a partik után maradt poharak, fehérneműk és egyéb "kellékek" voltak odalenn.

búvár híresség

búvár híresség

búvár híresség

búvár híresség

búvár híresség

Aztán jött a nyílt víz, ahol a három csinos lányt jó vastagon beburkolták vastag neoprénruhába. Noha azt hisszük, Kaliforniában mindig jó az idő, az igazság az, hogy a tenger vize arrafelé egyáltalán nem olyan meleg, szükség van az egész testet és a fejet is fedő overállra. A lányok megküzdöttek a kihívással, végrehajtották a tanfolyamon szokásos feladatokat. Később hajóra szálltak, hogy először merüljenek olyan igazit, mélyebbre, a fedélzetről vízbe ugorva, és kis hiszti után még élvezték is a búvárkodást a műsor szerint.

Nincs mese, a merülés még mindig elég kalandosnak számít ahhoz, hogy egy ilyen reality-műsorban is szerepet kapjon. A Playboy-nyuszik merüléséről egyébként egy külföldi fórumon is olvastam, mert oktatójukat ismerősük megkérdezte a tanfolyamról, és mint kiderült, a lányok tényleg búvárkodtak, aránylag ügyesek voltak és még élvezték is.

Szóval a végén mindenki jól járt: nekik kellemes élmény volt a forgatás, a műsor végén pedig jött a férfinézők számára élményt jelentő bikinis fürdőzés. Ha úgy nézzük, nem sok értelme volt a vacakolásnak a palackokkal meg a búvármaszkkal, a törzsközönséget nyilván jobban érdekelte Holly, Kendra és Bridget kevésbé felöltözve. 

Persze lehet, pont attól volt jó az epizód, hogy állig neoprénban mászkáltak a lányok- a neten fellelhető képek többségében jóval többet mutatnak magukból...

búvár híresség

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

0 Tovább

Michelle Yeoh és a búvárkaszkadőrök

Az egzotikus szépségű malajziai születésű színésznő a napokban ünnepli a születésnapját, ennek kapcsán elevenítem fel az egyik filmjét. Pierce Brosnan oldalán volt a sztárja a James Bond-sorozat egyik epizódjának: a Tomorrow Never Dies talán nem a legjobb a Bond-filmek közül, de azért voltak benne emlékezetes jelenetek.

teknős híresség film

Michelle Yeoh korábban ázsiai filmekben lett ismert, és azt is tudni lehet róla, az akciójelenetekben is gyakran maga szerepelt. Hollywoodban azért jobban vigyáznak a sztárokra, de párszor így sem hagyta ki a kaszkadőrködés kalandját- a Tomorrow Never Dies víz alatti jelenete sem volt kivétel.

teknős híresség film

Ennek a résznek a leforgatásáról Lee Sheward mesélt, aki a víz alatti akciójelenetek forgatásának igazi veteránja, kaszkadőrként is, koordinátorként is sok produkcióban dolgozott. Mivel a Bond-filmekben gyakran van felszín alatti jelenet (a leghíresebbről itt írtam), ezekhez sok emléke fűződik.

A Tomorrow Never Dies esetén például Pierce Brosnan és Michelle Yeoh egyaránt két-két dublőrt kapott- a színésznőnek eredetileg hármat választottak ki, de egyiküknek nem jutott feladat. Először is modellügynökségekkel vették fel a kapcsolatot, hogy Michelle testfelépítéséhez hasonló lányokat találjanak. A külső ez esetben fontosabb volt, mint az ügyesség, mert a Sheward az alkatilag megfelelő dublőrt már fel tudta készíteni a forgatásra. Így aztán a 16 modellből négyen maradtak, akiknek víz alatti feladatok is jutottak, ezzel szűkítették le a kört. Búvárvizsgájuk ellenére messze nem voltak felkészítve egy ilyen akciójelenet leforgatására, de szerencséjükre nem is kellett mindent nekik csinálni.

Michelle ugyanis az egyik, a filmben is benne maradt snittben saját maga szerepelt: ő volt az, aki végrehajtotta a kiúszást a keskeny csövön át. Sheward szerint a maszk mögött, buborékok által takarva bármelyik lány alkalmas lett volna a feladatra, de a sztár úgy döntött, ehhez neki nem kell kaszkadőr- és nagyon ügyesen is dolgozott.

A színésznő viszont a civil életben is szereti a tengert, amikor semmiféle víz alatti csetepatébe nem kell keverednie. A közelmúltban például otthon, Malajziában csatlakozott egy kampányhoz, ami a mabuli teknősök védelméről szólt. És aki a teknősöket szereti, rossz ember nem lehet...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

teknős híresség film

0 Tovább

Királyi merülés

A brit búvárszövetség elnökségét a közelmúltban elvállaló Vilmos herceg medencében merült a szerencsés klubtagokkal. A nyilvános rendezvény keretén belül az új elnök hivatalos beiktatására is sor került.

híresség

Vilmos előtt apja, Károly és nagyapja, Fülöp is állt a British Sub-Aqua Club (BSAC) élén, előbbi négy évtizeden át. A szervezet mostani rendezvényén az első számú trónörökös, Károly is ott volt, akinek fiatalkori fürdőgatyás képein még viccelődtek is. Ám természetesen ezen ő nem sértődött meg, hiszen búvárok között volt, ahol kötetlen a hangulat. Károly pár szót szólt a saját búvárkalandjairól, aztán az új elnök, Vilmos vette át a főszerepet.

híresség

Mi más módja lehetne annak, hogy egy búvárszervezet újdonsült vezetője nyilvánosan bemutatkozzon a tagság előtt, mint egy jó hangulatú közös merülés? Vilmos ügyesen mozog a vízben, és ezt demonstrálta is, amikor gyerekekkel sznorkelezett, majd néhány szerencsés klubtaggal készülékkel merült. Egy medencében búvárkodni nem feltétlenül akkora kaland, de ha a merülőtárs az angol királyi trón várományosa, máris van miért beírni a búvárnaplóba...

híresség

Vilmos elmesélte az egybegyűlteknek, hogy felesége, Kate Middleton is BSAC-tag, és bízik benne, fia, György is merülni fog majd egyszer. Most még nem nagy barátja a fürdetésnek a királyi sarj, de talán ha maszkot és sznorit kap, megszereti majd a vizet is, fejezte ki reményét Vilmos herceg.

híresség

híresség

híresség

híresség

híresség

híresség

híresség

híresség

Csak ismételni tudom magam, egészen más rangja, megbecsülése van a búvárkodásnak az Egyesült Királyságban, ahol a királyi család is aktívan részt vesz ennek a kedvtelésnek a népszerűsítésében. És persze rajtuk kívül is vannak a civil életben magas pozíciót betöltő búvárok...

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!

2 Tovább

Google hirdetés

Google hirdetés

Google hirdetés

Elérhetőség

elche@freemail.hu

Hirdetés

Címkefelhő

roncs (249),mutazás (194),sztori (187),cápa (160),video (133),búvár (126),felfedezés (76),környezetvédelem (74),baleset (73),élmény (71),fotó (68),alapok (57),adria (57),híresség (54),egyiptom (47),film (47),szabadtüdős (41),utazás (35),barlang (34),delfin (29),felszerelés (28),retró (28),történelem (27),egzotikus (26),régész (26),magyar (22),bálna (21),sellő (20),teknős (19),munka (19),édesvíz (18),usa (17),tanfolyam (15),videó (15),karib (14),polip (13),bánya (12),Cápa (12),kutatás (12),üzlet (12),ciprus (11),mélytenger (11),medence (11),doku (11),kincs (10),rekord (10),fóka (10),málta (10),ausztrália (9),manta (9),támadás (9),jordánia (8),tengeralattjáró (8),szemét (7),sport (7),szafari2014 (7),szobor (7),humor (6),tél (6),szafari18 (6),csikóhal (6),tudomány (6),cousteau (6),verseny (6),rák (6),Bali (6),ázsia (5),ausztria (5),florida (5),rája (5),tintahal (4),bali (4),mexikó (4),hidegvíz (4),repülő (4),olaszország (4),magyarország (4),szafari2016 (4),múzeum (4),találkozás (3),muréna (3),víz alatti (3),Egyiptom (3),thaiföld (3),repülőroncs (3),skandinávia (3),orosz (3),könyezetvédelem (3),karácsony (3),krokodil (2),elsodródás (2),maldív (2), (2),spanyolország (2),hal (2),medúza (2),éjszaka (2),görög (2),csiga (2),könyv (2),európa (2),bomba (1),hollandia (1),búvárfilm (1),izland (1),szafari (1),bulgária (1),akvárium (1),aqaba (1),vörös-tenger (1),cetcápa (1),balti (1),budapest (1),románia (1),repülőgép (1),uk (1),tenger (1),norvégia (1),szörny (1),technológia (1),thaifold (1),Búvár (1),horvátország (1),feketetenger (1),celeb (1),írország (1),egyesült királyság (1),Florida (1),dubaj (1),korall (1),görögország (1)

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Reblog