Újabb meghökkentő cápás videót osztottak meg.

cápa

Nemrég bejárta a világot a felvétel a csalira vetődő cápáról, aki sikeresen betuszkolta magát egy ketrecbe, ott pedig egy vélhetően magát egészen apróra összehúzó búvár figyelte őrjöngését, amint szabadulni próbál. Akkor is olvastam, hogy nem sokkal korábban nagyon hasonló eset történt, de most már látható az egész felvétel az esetről.

Ezúttal felülről nyomakodott be a ketrecbe egy túlságosan kíváncsi és meglehetősen megtermett nagy fehér cápa (becslésem szerint lehet vagy négy méteres). Nyilván ő is a csali miatt lett ennyire érdeklődő, és hát egy ilyen ragadozó nem nagyon félős, mert kevés dologtól kell tartania a tengerben. A búvárok kissé kiszolgáltatottabbak, gondolom icipicit megijedtek ott benn a ketrecben. Elvileg a rácsoknak kéne megvédenie őket, ezúttal viszont pont azok ejtették csapdába az embereket.

Úgy tudom, a helyzetet csak úgy lehetett megoldani, hogy a ketrecet cápástól felhúzták a felszínre, bár ez a felvételen már nem látszik jól. A búvároknak a vergődő állat mellett kellett kikecmeregni, majd a cápát is sikerült kiszabadítani. Baja ezúttal se lett senkinek az ijedtségen kívül. 

cápa

A nagy aggodalmakkal nem foglakozok, hogy környezetvédők szerint most mindenki a veszélyes cápákat fogja utálni, és majd hadjárat indul ellenük. Szerintem a sztorit elfelejtik majd, végülis nem folyt vér, és ilyenkor nincs akkora szenzációfaktora az esetnek. Egyszerűen csak a jelenség ijesztő, mert eddig a cápaketreces merültetés nem nagyon számított veszélyesnek.

Vagy esetleg csak arról volt szó, hogy nem volt minden egyes búvárnál kamera pár éve, és nem készültek felvételek a rendszeresen bekövetkező hasonló esetekről? Azért ha egy másfél tonnás ragadozó rendszeresen betolakodik a ketrecekbe, előbb-utóbb rossz vége lesz. Ha másért nem, akkor azért, mert egyszer egy idegesebb búvárral kerül össze, aki magát sodorja bajba. Szóval meglátjuk, hova fut ki ez a dolog, de gyanítom, nem ez volt az utolsó ilyen videó...