Az egészen fiatalon sztárrá lett színésznő még tizenéves volt, amikor már karrierje újraélesztésén gondolkodhatott. A Kék lagúna óta évek teltek el, és a nagyköltségvetésű filmek helyett tévéfilmes szerepek következtek- így vállalt szerepet a Wet Gold (itthon Gyilkos aranyként adták) című alkotásban 1984-ben.

híresség film sztori

Akkoriban sem volt mindegy, hogy egy film a mozivászonra vagy tévés sugárzásra készül. A Wet Gold esetén se találhatunk túl sok nagy nevet a stáblistában, Brooke Shields partnerei Thomas Byrd és Brian Kerwin voltak, mellettük Burgess Meredithnek jutott még komolyabb mellékszerep.

A sztori sem volt lehengerlően újszerű. Egy rég elsüllyedt kincses hajó nyomába erednek a fiatal búvárok, és a két férfi először az aranyon veszik össze- aztán pedig a nőn. Brooke Shields ekkor még alig volt 19 éves, el is lehetett hinni, hogy a hajó fedélzetén kialakuló szerelmi háromszög középpontjába kerül. Bár vannak a filmnek jó pillanatai, a búvárfilmek között vannak látványosabb, jobban sikerült alkotások.

Ami érdekes, az pont az lehet, hogy talán a spórolás okán a színészek maguk merültek. Más az olyan búvárfilm, ahol elhisszük, a főszereplőket látjuk a mélyben, nem pedig a dublőrüket. Brooke Shields is a film kedvéért tanult meg merülni, állítólag ügyes búvár lett egész gyorsan. A kék neoprén rövidruha pedig jól is állt neki, szóval illett hozzá a kincskeresős szerep.

Az már egy másik kérdés, hogy nem könnyű tévésugárzásra készült kalandfilmekkel újra az élvonalba törni. A Wet Goldra is csak azok emlékszünk, akik kifejezetten érdeklődnek a búvártéma iránt. Azóta persze eltelt három évtized, a szép színésznő sem olyan fiatal és bájos, de szerencsére itt vannak nekünk a régi, jól sikerült fotók...

híresség film sztori

híresség film sztori

Búvárkodásról, a víz alatti világról szóló hírek, búvárfotók és víz alatti videók a Facebookon is!