Egy cápa által megsebesített búvár beperelte a túra szervezőjét, bár értelemszerűen nem ugyanaz a két fél véleménye az esetről.

cápa baleset

Elke Specker több feltűnést keltő víz alatti filmet is készített már. San Diegóban fizetett be egy olyan túrára, ami azzal kecsegtetett, hogy testközelből örökíthet meg makócápákat a nyílt tengeren.

A makócápák roppant gyors állatok, és több alkalommal sebesítettek meg embert a múltban- nem számítanak a legveszélyesebb cápák közé, de az áramvonalas, akár három méteresre is megnövő állatok közelében azért nem árt az óvatosság.

Michael Kazma már hosszú ideje merül, régóta szervez búvártúrákat, és cége egyik különleges szolgáltatása pont az, hogy a makócápákkal találkozhatnak a vendégei. Kazma kézből eteti a ragadozókat, és mondani sem kell, a vízbe merészkedő embereknek be kell tartani az alapvető biztonsági szabályokat, ha nem akarnak megsérülni, ugyanis a búvárok nem ketrec védelmében merülnek.

cápa baleset

Specker szerint a bajt az okozta, hogy Kazma ittas volt azon a nyári napon, amikor részt vett a túrán. Felelőtlen volt, nem figyelt oda a vendégekre, és a csalival rossz irányba terelte az egyik cápát, így az komoly sérüléseket okozott a filmesnek: állítása szerint a makócápa megharapta.

Kazma azért elég komoly névnek számít a cápás merültetés területén, hosszú évek óta sikerrel futnak ezek a túrái. Így aztán érthető módon visszautasítja a vádakat. Véleménye szerint videofelvételek bizonyítják, hogy nem volt részeg azon a napon, és állítja, Elke Specker az eligazítás ellenére ment olyan helyre, ahova nem lett szoba, így pont a cápa útjába került. Hiába próbálta megvédeni a vendéget a cápától, az kétségtelenül sérüléseket okozott, bár harapásról szó sem volt.

cápa baleset

Talán majd a bíróság kideríti az igazságot. Nyilván születtek bőségesen felvételek, amelyek választ adhatnak a nyitott kérdésekre. Ám tény, aki cápákkal merül, az valamennyi kockázatot mindenképpen vállal, akkor pedig főleg, ha olyan túrára fizet be, amikor csalival vonzzák közelebb a ragadozókat. Lehet reklamálni és perelni, de aki beugrik a cápák közé, annak tisztában kell vele lennie, hogy nem egy csapat aranyos törpenyúllal fog játszadozni.