Hamarosan #SeaToo mozgalom is indul? 

(A képeket eleve kitakarással jelentették meg.)

Egyiptomban került nyilvánosságra egy eset a napokban. Egy hivatásos búvár merülés közben vette észre, hogy felette furcsa dolgok zajlanak. Egy nőt ugyanis meglehetősen fogdosott a vele levő kísérő, ezért a búvár néhány felvételt is készített a jelenetről a víz alól.

Mint kiderült, egy orosz turista volt a fiatal nő, és a vele levő férfi a búvárhajón dolgozó oktató, aki elvileg a biztonságára felügyelt. Ám ehelyett helyzetét kihasználva zaklatta a kiszolgáltatott helyzetben levő vendéget. 

A víz alól jövő búvár a nő segítségére sietett, és vitába is keveredett a másik férfival, aki meg is fenyegette. A képek viszont egyértelműen bizonyították, mit művelt a vízben. A nő kimenekült a hajóra, de az már a cég feladata, hogy mind erre a konkrét esetre reagáljon, mind általános fejtágítót tartson az alkalmazottai számára, mit lehet és mit nem.

Kétségtelen, a tenger különleges közeg, és a kezdő búvárok gyakorlatlanul mozognak, gyakran szorulnak rá a segítségre. Ám az elfogadhatatlan, hogy valaki ezt kihasználja, tolakodó módon közeledjen bárkihez. És gyakran ezt senki nem látja, bizonyíthatatlan, hiszen a zaklató mondhatja, ő csak a kezét akarta megfogni a kezdőnek, pusztán véletlenül érhetett máshoz. Aki elszenved egy ilyen zaklatást, sokszor inkább a víz közelébe sem megy többet.

Erről a témáról nem azért kell beszélni, mert "divatos", hanem azért, mert sajnos előfordul a búvárkodás területén is. Pedig nem kellene- és jó, hogy van, aki szót emel ellene.