Bár mostanában Egyiptom népszerűsége csökken az utazók körében, mi idén is vissza fogunk térni a Vörös-tengerre, mert tudjuk jól, olyan szépségekkel kápráztat el, mint kevés más hely a világon.

egyiptom

Ilyenkor tehát már nézelődök, keresgélek, gyűjtöm az utazás előtti információkat. A biztonságról jó híreket kapok, a merülőhelyek többségét ismerem, de valami újdonságot igyekszünk útba ejteni. És hát néha pedig egyszerűen csak megnézem, mások mit örökítettek meg mostanában.

egyiptom

Rafa Herrero filmjeit régen ismerem, másik nagy kedvencem, a Kanári-szigetek víz alatti világának avatott dokumentálójaként. A legújabb rövidfilmjével viszont a Vörös-tengerre kalauzol, a szokásos módon csodás felvételekkel.

egyiptom

Mit is mondhatnék: jó technikával, erős lámpákkal dolgozik, néha még én a saját szememmel sem látom ennyire lenyűgözőnek az egyiptomi korallzátonyokat. De azért minden ismerős volt benne, a kis piros halak a kőkorallok felett, az üveghalak a roncsban, a lágykorallt eszegető teknős vagy a denevérhalak csapata.

Nincs mese, ott a helyünk a Vörös-tengeren ezen a nyáron is, ahol hasonlóan szép helyeken merülünk majd. Rafa remek filmje kiváló volt kedvcsinálónak és inspirálónak egyaránt- jó lesz búvárkodni és fotózni megint.