Néha így kell belerángatni a búvárt a neoprénbe.

Szoktunk azzal tréfálkozni, hogy a búvárruha mindig összemegy ha sokáig nem használjuk és "túlságosan kiszárad". A valóság ezzel szemben -sajnos- prózaibb: nekünk, akik távol élünk a tengerektől, ritkábban van lehetőségünk búvárkodni, és fél-egy év alatt tudunk változni. Ami -szintén sajnálatos módon- inkább testesedést szokott jelenteni, azaz kihízzuk a neoprénruhát. Mivel túra előtt ritkán van próba, ezért aztán a tengerparton vagy a hajón ér minket meglepetés. 

Nekem is volt már kínos pár percem, amíg magamra rángattam a ruhát, és olyan is volt, amikor a videóhoz hasonlóan én segítettem valakit belerázni a sajátjába. A következő merülésen, amikor a ruha nedvesebb, általában már nincs gond, de az első pár perc kínos. 

Meg kell jegyezzem, az sem sokkal jobb opció ám, ha az ember pont ellenkezőleg, túl sokat fogy, és lötyögni kezd rajta a ruha. Ami nem elég szoros, abban sokkal inkább fázik az ember. Szóval ha tudjuk magunkról, hogy változtunk valamilyen irányba, akkor bizony még odahaza érdemes ruhapróbát tartani- vagy esetleg a fentihez hasonló vidám látványosság lesz a búvárhajón az öltözésből.