Egy kisfilm olyan állatokat vonultat fel, amelyek néha idegen lénynek, néha igazi szemfényvesztőnek tűnnek- vagy egyszerűen csak nagyon-nagyon szépek.

Nem véletlenül jár manapság olyan sok búvár Ázsiába. Az izgalmasabb úti célokon a "nagyvadak" és a milliónyi színpompás apróság ugyanúgy megtalálható- maximum nem pont ugyanazon a merülőhelyen. Népszerű például Új-Guinea szigete, aminek mind a két fele (az Indonéziához tartozó Raja Ampat illetve Pápua Új-Guinea) egyaránt fantasztikus tengeri élővilággal kecsegteti a búvárokat.

A pech az, hogy meglehetősen drága ide elutazni, így aztán bármennyire vonzó hely, a többség lemond róla. Szerencsére Dustin Adamson ott járt, és nagyszerű felvételeket készített- ezúttal a kisebb lényekre koncentrálva.

Aki nem tudja, miféle lényeket is kellene látnia, az eleinte csak találgathat, melyik az állatnak az eleje vagy a hátulja, hol van a szeme és így tovább. Ám érdemes többször megnézni a csodás kisfilmet, és ha figyelünk a részletekre, lebuknak még a legjobban rejtőzködő tengeri varázslók is...