Aki sokat akar merülni, tanuljon matematikát!

A búvárkodás van akinek csak hobbi, van, akinek munka. De a víz alatti feladatvégzés nem csak betonozás vagy búvároktatás lehet, egészen sokrétű lehetőségek várják az érdeklődőket.

Dr Kylie Hollins statisztikából szerzett tudományos fokozatot, s most nonprofit munkát végez, amiben a végzettségére is szükség van. Ausztráliában is sokat beszélnek a védett tengeri övezetek fontosságáról, de szükség van bizonyítékokra is ahhoz, hogy elnyerjék a közösség támogatását.

Kylie sokat merül a védett területeken belül, hogy adatokat gyűjtsön. A számok egyértelműek: a védelemnek köszönhetően több és nagyobb tengeri élőlény van, és ez a szomszédos területek élővilágára is jó hatással van.

Az adatok elemzése, a statisztikák készítése jól megy Kylie-nak, s az már csak plusz, hogy az információk begyűjtése érdekében csodálatos helyeken kell merülnie. Az is jó érzés számára, hogy visszaadhat valamit a közösségnek, olyan munkát végezhet, ami mindannyiunk jövője érdekében fontos.

A videó természetesen elsősorban azt népszerűsíti, hogy érdemes a tudományt, azon belül is a matematikát választani a fiataloknak, mert egészen különleges utakat is nyújthat ez a számukra. A természettudomány lehet izgalmas, szép és lehetőségeket nyit. Dr Kylie Hollins példája ezért inspiráló.