Búvárok segítségét kellett kérnie a protézisét vesztő wakeboardosnak.

Ty-Ray White a Te-Ti Beach közelében pattant deszkára, hogy kedvtelésének hódoljon a tengeren. A férfi bal karjának alsó részén viselt protézissal együtt ment a vízbe, és ugyan felesége megmondta, hogy kéne valami olyat rögzíteni ami a felszínen tartja ha netán leesne, ám a bölcs férj csak legyintett rá.

Alig pár perc múlva, miután a karbonszálas erősítésű protézis a mélybe süllyedt egy rossz mozdulat után, Ty-Ray már szinte hallotta felesége "Ugye megmondtam!" szavait. Az egykor profi búvárként dolgozó férfi ugyanis ismeri a helyi körülményeket, ahol a gyatra látótávolság, az áramlatok és a homokos aljzat miatt nem könnyű megtalálni bármit is a víz alatt.

Felesége azonban okosabb volt, és a Facebook-ra tette fel a kérést, hogy aki talál egy műkezet, szóljon nekik. A helyi búvárklub, a Paihia Dive tulajdonosa, Craig Johnston egyből jelentkezett, hogy segít, természetesen ingyen. Két búvárpárt küldött a vízbe, akiknek a fél méteres látótávolság ellenére kellett volna rábukkanni a protézisra. Két helyen néztek szét, egy meghatározott keresési útvonalat követve, és már épp a végére értek volna, amikor az egyik búvár észrevette a kart. Az egyik fele már a homokba süppedt, de a másik végén levő neoprén kicsit kiemelte az aljzatból, és ez elegendő is volt.

Hiába volt csak három és fél méter mély vízben, kis idő múltán valószínűleg vagy messzire sodródott volna, vagy teljesen betemeti a homok. Így viszont sikerült rábukkannia Adam Scanlonnak, és visszaadhatták a kart jogos tulajdonosának. Nem meglepő módon a búvárbázis tagjai sokféle dolgot találtak már a tengerben, de protézist még soha, így aztán sokáig emlékezetes lesz számukra az eredményes kutatás.

Ty-Ray White örömmel vette a jó hírt. Ő nem balesetben vesztette el kezét, hanem így született, de mivel anyja mindig biztatta, ennek ellenére mindenre képes lehet, amire csak akar, így kiválóan boldogul a protézissel is. Ám nélküle azért nehezebb dolga lenne- így aztán a jövőben szerkeszt rá valami olyan kiegészítőt, hogy az fennmaradjon a tengeren. Mert nem mindig van kéznél egy szívesen segítő, ráadásul ügyes és szerencsés búvár...