Egy texasi fogorvos került túl közeli kapcsolatban egy bikacápával.

Dr Steve Cutbirth otthon jól ismert fogszakorvosnak számít, és sikeres szakemberként futja neki arra, hogy családjával a Bahamákon nyaraljon. A tengerimádó doki búvárkodni és szigonnyal halászni indult vejével és két kísérővel, amikor bajba került.

cápa

Épp egy nagyobb halat lőtt ki, és a csónak felé úszott a zsákmánnyal, amikor valami nagy sebeséggel nekiment. Cutbirth szerint az egész olyan volt, mintha egy gyorsvonat gázolta volna el. Ahogy a búvár megfordult, egy kétméteres bikacápa szájával találta magát szemben. Ugyan nézett már elég sok fogsort közelről, ez azért mégis kicsit szokatlan élmény volt a számára.

Ráadásul a bikacápa tolakodó páciens volt, újból és újból nekiment a búvárnak, aki próbált elrúgni magával és megütni. Végül a cápa sikeresen letépte a búvármaszkot, és Cutbirth fejét és lábát is megharapta, majd a búvárnak sikerült elszabadulnia. Egészen addig nem is tudta, mennyire komolyak a sérülései, amikor a hajóra mászva azt nem látta, minden csupa vér körülötte.

A rutinos búvár szerint a cápa nyilván csak a halra ment, ő meg egyszerűen útban volt- ennyivel intézte el a balesetet. Cutbirth sérüléseit ellátták, ő pedig még csak haza sem utazott, hiszen a nyaralás első napján történt a támadás. Úgy volt vele, ha már nem búvárkodhat, akkor majd játszik a gyerekekkel a tengerparton. 

cápa

A fogorvos egyébként már 25 éve merül a Bahamáknak ezen a részén, de még soha nem történt vele hasonló. Ám mint az köztudott, a szigonnyal vadászók mindig nagyobb veszélyben vannak- legközelebb talán inkább fényképezőgéppel megy halat cserkészni, nem szigonypuskával. Vagy esetleg továbbképezheti magát a sürgősségi ellátás területén...